Alo!

Džoker srpski Džabar

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Naš košarkaš stao uz legende NBA lige Karima Abdula Džabara, Lerija Birda, Vilta Čembrlena...

Karim Abdul Džabar, Leri Bird i - Nikola Jokić! Jedan od dvojice, eventualno trojice najboljih tamnoputih igrača, najbolji belac Amerikanac takođe otkako postoji NBA i Srbin. Kakvo društvo!

Da bi stao uz asove čiju slavu vreme ne može da ograniči, Jokić je morao da uradi nešto vredno večnog pominjanja. I jeste, upisao je 35 poena, 12 skokova, 11 asistencij­a i četiri ukradene lopte. Takav učinak na meču dosad su imali samo Džabar i Bird. Četvrti u istoriji najjače košarkaške lige ne postoji.

Nagetsima u sjajnoj večeri srpskog reprezenta­tivca, dabome, nije mogla da izmakne ubedljiva pobeda nad Finiksom (119:91), ali je ipak ostala u senci još jednog Jokićevog podviga - tripl-dabla bez promašaja. Džoker je, naime, šutirao 8/8 za dva i 3/3 za tri poena. Jedini kiks je imao s linije slobodnih bacanja, od 11 šuteva je pogodio 10. Uz to, imao je jednu blokadu i nije izgubio nijednu loptu! Sve to za samo 30 minuta na parketu Denverovog doma.

Tripl-dabl uz sve precizne šuteve iz igre dosad su imali samo Vilt Čembrlen, Trevis Autlou i Drejmond Grin. Jokić je sam u društvu legendarno­g Čembrlena i s učinkom 30 plus poena bez promašaja iz igre, a i njega je nadmašio statistiko­m od 30 i više poena na meču bez promašaja i bez izgubljene lopte. U tome je 23-godišnji Somborac jedinstven.

Džoker može sve. Pamtiće se njegova magija dok je košarke u Americi.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia