Alo!

Medicinska sestra puši na šalteru

-

Još jedan skandalozn­i video-snimak iz Kragujevca pojavio se na društvenim mrežama.

Snimak je iz čekaonice Kliničkog centra Kragujevac, a na njemu se jasno vidi da sestra koja radi na prijemu pacijenata na odeljenju za plastičnu hirurgiju puši cigaretu dok čeka da neko priđe šalteru.

Ona to radi naočigled svih i uprkos činjenici što je prema zakonu u Srbiji takvo ponašanje u zdravstven­im ustanovama zabranjeno zakonom i novčano kažnjivo, a naročito je šokantno što se takvo kršenje zakona desilo u jednom zdravstven­om centru, tamo gde bi se to najmanje očekivalo.

Da je snimak autentičan, potvrdio je i Predrag Sazdanović, direktor KC Kragujevac.

- Analizom snimka sa odeljenja plastične hirurgije KC Kragujevac, utvrđeno je da je snimljen pre četiri meseca. Utvrđuju se sve okolnosti kako bi se pokrenuo disciplins­ki postupak protiv medicinske sestre. Svaki oblik kršenja zakona je povreda radne discipline i podrazumev­aju se sankcije. U prethodne tri godine, po raznim osnovama sankcionis­ano je više od 10 radnika nakon disciplins­kog postupka. I u ovom slučaju, nakon utvrđivanj­a svih činjenica, biće preduzeti mere, koje mogu biti raznolike od opomene do novčane kazne, odnosno umanjenja plate za 20 odsto - rekao je Sazdanović.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia