Alo!

DAMJANU PRAVE NOVI KROV NA KUĆI

Nakon pisanja „Alo!“i apela za pomoć, problem porodice Čukarić biće rešen

- Piše: MAJA KERANOVIĆ maja.keranovic@alo.rs

Kuća Čukarića uskoro dobija novi krov! Naime, porodici trogodišnj­eg Damjana iz metohijsko­g sela Velika Hoča, a nakon pisanja „Alo!“o lošem stanju krova na kući, koji preti da se uruši, i apela da im se pomogne, problem će konačno biti rešen.

Maleni Damjan, čije suze zbog ukradene krave nikoga nisu ostavile ravnodušni­m, sada ima još jedan razlog za osmeh. Osim što mu je kupljena krava, dobiće i novi krov na kući.

Dvorište Čukarića ovih dana pravo je gradilište. Radi se punom parom. Osim majstora, braće i oca Branka, vredan je i Damjan. Svojim kamiončiće­m „prevozi“cigle u želji da pomogne starijima i ubrza radove.

Inače, krov porodične kuće malenog Damjana je bio u toliko lošem stanju, da su svi strahovali da će se urušiti čim padne prvi sneg. Krov je i duže vreme prokišnjav­ao, pa su, kako navode Čukarići, vanglice i šerpice morali da drže svuda po kući. Takvim problemima sada je došao kraj.

Ne postoje reči kojima bismo iskazali sreću zbog toga što ćemo rešiti ogroman problem, ali i zahvalnost svima koji su nam pomogli. Novac za krov obezbedila je

Kancelarij­a za Kosovo i Metohiju, od koje smo prethodno dobili kravu. Neizmerno smo zahvalni na svemu. Isto tako smo zahvalni i manastiru Visoki Dečani, ali i svim dobrim ljudima koji su mislili na nas i koji su izrazili spremnost i želju da nam pomognu - kaže za „Alo!“Branko Čukarić.

On navodi da Damjanova sreća zbog krave, ali i zamene krova, kako ističe, nemerljiva.

- Vrisnuo je od sreće kad je ugledao kravu u štali. Odmah ju je uhvatio za rog, kao što je to činio sa kravom Draganom, koju su nam ukrali. I ova krava je mirna kao i prethodna. Nažalost, nije imao priliku da je vidi odmah kada je stigla jer je bio u bolnici zbog povrede oka. Sada je, hvala bogu, sve u redu, dobro je. Sa nestrpljen­jem čeka da se završe radovi na zameni krova. I on učestvuje. Natovari svoj kamiončić ciglama koje smo skinuli, pa ih odvozi na drugu stranu. Zbog njegovog osmeha nam je svima puno srce i zahvalni smo svima na tome - kaže Damjanov otac.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? U Velikoj Hoči radi se punom
parom Pomaže i najmlađi Čukarić: Damjan
U Velikoj Hoči radi se punom parom Pomaže i najmlađi Čukarić: Damjan

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia