Alo!

OTAC: DOŠLO MI JE DA MU IZVADIM GRKLJAN!

Zorica Đ. (15), koju je Serafim Manasić (72) pokušao da napastvuje u svojoj vikendici u Ovči, juče je drhtala i plakala kad su je stavili pored njega

- Piše: NEMANJA GAVRILOV nemanja.gavrilov@alo.rs

- Prvi put sam video Serafima Manasića juče u sudnici! Verujte mi, toliko me je udario pritisak u glavu, da sam hteo grkljan da mu izvadim! Ćerka je počela da plače i drhti kada ga je videla! Stavili su je da sedne bukvalno pored njega. Bilo je užasno, to je pravi skandal za sud! - ogorčeno za „Alo!“priča Miodrag Đorđević, otac Zorice Đ. (15) iz Ovče, koju je komšija Serafim Manasić (72) pre pet meseci pokušao da napastvuje.

Incident se dogodio 22. maja ove godine u Spartansko­j ulici u Ovči. On se tereti da je na silu uvukao devojčicu u svoju vikendicu, gurnuo je na krevet i dodirivao je po genitalija­ma. Devojčica je neposredno posle dramatično­g događaja ispričala da joj je govorio: „Prenesi mi svoju mladu energiju“.

Serafim je istog dana uhapšen i od tada je u pritvoru. Miodrag i njegova ćerka Zorica juče su se u Prvom osnovnom sudu u Beogradu prvi put posle užasa koji su preživeli sreli sa njim oči u oči.

- Tužilac nije došao, pa je suđenje otkazano za 8. novembar. Serafima su doveli u sudnicu iz pritvora! Dete je bilo prestravlj­eno… Plakala je i tresla se kada ga je videla! Žao mi je što je tako ispalo, jer nisam znao da će i on biti prisutan. Doveden je u sudnicu u kojoj je bilo i dete! Zorica je morala da sedne bukvalno pored njega. Tražili smo da ga izvedu, da ne bude u sudnici sa mojom ćerkom ili da nju izvedu. Videćemo šta će biti! kaže otac devojčice i dodaje da se veoma uzrujao zbog skandala u sudnici. - Serafima sam prvi put video otkako je uhapšen! Hteo sam grkljan da mu izvadim! Vidim da je unajmio nekog advokata, ne brani ga više advokat po službenoj dužnosti, već izabrani! Advokat je počeo da se raspravlja sa mnom. Rekao sam mu: „Je l’ možete da ga sklonite?“, misleći na Serafima, a advokat mi je uzvratio: „Ne, dete mora da bude tu da bih ja ispitivao.“Zamislite! Ne može tako da se ponaša. Rekao sam: „Pa je l’ bi ti doveo svoje dete da mu se to dogodilo?“, a onda mi je udario pritisak u glavu! - ogorčeno priča Miodrag Đorđević.

On kaže da je napad ostavio velike posledice na Zoricu, ali i njene sestre.

- Vodio sam je po lekarima. Nije svejedno, to je bilo preko puta nas. Sada, nažalost, imam problem i sa najmlađom ćerkom, mnogo je uplašena. Supruga je zabrinuta, a Zorica ima probleme, jer otkako se to dogodilo, u školi je počela da dobija loše ocene. Postala je plašljiva - kaže

zabrinuti otac.

Podsetimo, Serafim je uhapšen zbog sumnje da je na silu uvukao Zoricu u svoju vikendicu i pokušao da je napastvuje.

- Zorica je sa dečkom šetala po Ovči, a Serafim je sve to posmatrao. Kada je krenula sama kući, jurnuo je na ulicu, zgrabio je za ruku i ponavljao:

„Hajde do mene“. Zaključao je kapiju i vrata od kuće, a onda joj je rekao „da želi da mu prenese svoju mladu energiju“. Počeo je da joj otkopčava jaknu i da je dodiruje po grudima i nogama. Srećom, devojčica je ostala pribrana. Rekla mu je: „Hajdemo napolje da gledamo tvoje zečeve“, a kada su izašli, uspela je nekako da otključa kapiju i pobegne svojoj kući. Ponosna sam na Zoricu što se snašla. Nije mi svejedno, jer sam majka četiri devojčice. Bila bih u stanju da ubijem manijaka! - ispričala nam je Snežana Đorđević, majka devojčice, koja je posle incidenta bila vidno uzrujana.

Pitao sam advokata: „Da li bi ti doveo svoje dete da mu se to dogodilo?“, a onda mi je udario pritisak u glavu Miodrag Đorđević

Bila bih u stanju da ubijem manijaka koji je pokušao da napastvuje moju ćerku Snežana Đorđević

 ??  ?? Vikendica Serafima Manasića u Ovčigde je pokušao da siluje devojčicu
Vikendica Serafima Manasića u Ovčigde je pokušao da siluje devojčicu
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia