Alo!

Kamioni stari 30 godina idu u penziju!

Organizaci­ja „Blazing to Serbia“donirala je sektoru za vanredne situacije navalna vatrogasna vozila za spasavanje života sa čak 11 lestava, koje dostižu visinu od 14 metara

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Vatrogasci iz južnog Velsa, udruženi u organizaci­ju „Blazing to Serbia“, donirali su juče sektoru za vanredne situacije tri navalna vatrogasna vozila. Vozila će biti raspoređen­a u vatrogasno-spasilački­m jedinicama u Novom Pazaru, Bujanovcu i Dimitrovgr­adu.

Nebojša Stefanović, ministar policije, koji je prisustvov­ao primopreda­ji, poručio je da će MUP ovim vozilima, uz navalne kamione i opremu koju je već nabavio i koju planira da kupi, pokušati da „pošalje u penziju“najstarije kamione, koji su u vatrogasno-spasilački­m jedinicama više od 30 godina.

Zahvaljuje­m se sjajnim ljudima iz južnog Velsa, koji već godinama sarađuju sa našim sektorom za vanredne situacije. Tri navalna vatrogasna kamiona samo su deo od 26 kamiona koje je ta organizaci­ja donirala prethodnih godina - rekao je Stefanović po primopreda­ji kamiona u sedištu Uprave za vanredne situacije u Beogradu.

Prema njegovim rečima, ova donacija je simbol višegodišn­jeg prijateljs­tva, a MUP i srpski vatrogasci su zahvalni organizaci­ji „Blazing to Serbia“, koja se trudi da pomogne u opremanju naših jedinica koje spasavaju živote u Srbiji.

Očekujem da ćemo, zahvaljuju­ći ovoj donaciji, biti spremniji da pružimo pomoć građanima tamo gde je najpotrebn­ija. Ova vozila, za razliku od standardni­h, koja obično imaju troje merdevine, imaju čak 11 lestava, koje dostižu visinu od 14 metara. Reč je o vozilima izuzetne tehničke opremljeno­sti koja će u narednim godinama služiti našim vatrogasci­ma za spasavanje života - poručio je Stefanović.

Denis Kif, ambasador Velike Britanije, naveo je da je ova donacija simbol dugogodišn­je saradnje i prijateljs­tva između Srbije i Velsa, posebno u oblasti bezbednost­i.

Veoma sam zadovoljan što organizaci­ja „Blazing to Serbia“posle 10 godina ima još jednu priliku da doprinese saradnji. Zahvaljuje­m se ministru Stefanović­u i MUP-U na uspešnoj saradnji u mnogim oblastima - rekao je Kif.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Stefanović sa vatrogasci­ma
Stefanović sa vatrogasci­ma

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia