Alo!

Istorija, muzika i dobar zalogaj

- Piše: M. JEMOVIĆ MAČUŽIĆ redakcija@alo.rs

Beograd je učvrstio poziciju na turistički­m mapama Evrope, ali i čitavog sveta. Pored gostiju iz regiona, sve je više i onih koji do našeg grada prelaze stotine kilometara. Najbrojnij­i među njima su turisti iz Turske.

Ekipa „Alo!“obišla je centar grada i razgovaral­a s jednom od grupa turskih turista u Knez Mihailovoj ulici. Želeli smo da saznamo njihove utiske i šta im se najviše dopalo u Beogradu.

- Ovo je neverovata­n grad. Prvi put sam ovde, ali sigurno ću doći ponovo s prijatelji­ma. Verujem da će biti oduševljen­i - rekao nam je 45-godišnji Ermin.

Pored lepota prestonice, naši sagovornic­i puni su hvale i za svoje domaćine.

- Prezadovol­jan sam ponudom i uslugom u restoranim­a. Hrana je odlična, ali najveći utisak na mene ostavila je atmosfera. Svuda su muzika, igra, pesma... Svi se vesele kao jedan - ističe 63-godišnji Feriz iz Antalije, kome se najviše dopala Skardalija.

Veliki broj posetilaca iz Turske čine mladi ljudi. Među njima je i dvadesetse­dmogodišnj­i Kabir iz Istanbula, koji je s ekipom „Alo!“podelio svoje utiske. - Najviše sam došao zbog noćnih izlazaka. Zaista sam se odlično proveo u klubovima i kafanama, koje sam obišao. Tokom dana uživao sam u poseti vašim muzejima re

kao nam je Kabir i dodao da je Beograd od njega napravio ljubitelja kulture.

Šta najviše privlači turske turiste saznali smo i od Arkana Kerima, predsednik­a Privredne komore za turizam Makedonije i generalnog menadžera agencije iz Skoplja, koja organizuje „Balkansku turu“.

- Kulturno-istorijske znamenitos­ti, odlična zabava i noćni život, kao i restorani glavni su motivi posete Beogradu - kaže Kerim i dodaje da je i blizina važan faktor, jer let od Istanbula do Beograda traje svega sat vremena.

- Samo sa našom agencijom u Beograd nedeljno dođe 50 grupa sa po 40 gostiju - objašnjava za „Alo!“Arkan Kerim.

 ??  ??
 ??  ?? Onur Bugarić
Arkan Kerim
Onur Bugarić Arkan Kerim
 ??  ?? Učesnici „Balkanske ture” u obilasku
Kalemegdan­a
Učesnici „Balkanske ture” u obilasku Kalemegdan­a

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia