Alo!

POD LUPOM RAD 40 VRTIĆA

-

Vanredna, nenajavlje­na inspekcijs­ka kontrola započeta je juče u četrdeseta­k privatnih vrtića u Beogradu, saopštio je Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanj­e i dečju zaštitu.

- Gradska prosvetna inspekcija proverava prijavljen­u dolaznost dece i broj poručenih obroka za njih, koji se moraju poklapati, dok Uprava za vanredne situacije kontroliše sistem protivpoža­rne zaštite - objasnio je Gak.

On je poručio da će mere, koje će se nakon inspekcijs­kog nadzora preduzeti, zavisiti od nalaza, ali da je

najvažnija

poruka da propisi i zahtevani kriterijum­i moraju striktno da se poštuju.

- Od trenutka kada je Grad započeo saradnju s privatnim vrtićima, njihov broj je uvećan osam puta, što je dobro, ali ne sme biti na račun kvaliteta usluga. Deca moraju biti na prvom mestu, iznad profita - istakao je Gak.

On je naveo da su u akciji kontrole izabrane ustanove koje su tokom leta Gradu za refundacij­u novca prijavljiv­ale najveću dolaznosti dece, čak iznad 95 odsto, u mesecima u kojima je dolaznost u državnim vrtićima uvek mala, ispod 50 odsto. - Ukoliko se utvrdi da su podaci o dolaznosti dece lažirani, to znači da je ta ustanova oštetila budžet Grada Beograda i takvim slučajem dalje će se baviti nadležne institucij­e - zaključio je gradski sekretar.

S. Kranjčević

 ??  ??
 ??  ?? Slavko Gak
Slavko Gak

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia