Alo!

RONALDO NAPADA SVOJE

Srpski arbitar Milorad Mažić dobio poverenje UEFA da sudi najveću evropsku utakmicu ove nedelje

- Piše: K. RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Dvodnevni program trećeg kola Lige šampiona obilovaće zanimljivi­m mečevima, a onaj najznačajn­iji

UEFA je poverila najboljem srpskom arbitru

Miloradu Mažiću. On će zajedno sa svojim saradnicim­a Milovanom

Ristićem i Daliborom Đurđevićem kao pomoćnicim­a, odnosno Danilom Grujićem i Nenadom Đokićem kao dodatnim arbitrima iza golova, deliti pravdu Mančester junajtedu i Juventusu na „Old Trafordu“(21, Arena sport).

Velika čast za srpski fudbal, tim pre što će se na terenu naći još jedan Srbin, i to Nemanja Matić, koji je jedan od bitnijih šrafova u ekipi Žozea Murinja. Sa druge strane, u dresu torinskih crno-belih zaigraće Kristijano Ronaldo, za koga će to biti vrlo emotivan trenutak, jer se vraća u klub koji ga je vinuo u svetsku orbitu. Prvi put se na „Teatar snova“vratio 2013. godine kao fudbaler Reala, a sada će to učiniti kao prvotimac italijansk­og giganta.

- Biće to veoma emotivno za mene. Proveo sam lepo vreme u Mančesteru, ali kao profesiona­lac moram da dajem sve od sebe gde god da igram. Verujem da će me navijači odlično prihvatiti, kao što su to učinili kad sam dolazio s Realom - poručio je Ronaldo uoči večerašnje­g duela.

Nijedan ni drugi tim nije uspeo da trijumfuje u domaćem šampionatu uoči ovog susreta, pa se može reći da večerašnji duel ne dočekuju u sjajnom raspoložen­ju, ali veći imperativ imaju domaći igrači nego gosti. Oni ove sezone nikako ne mogu da pronađu pravi kolosek, a ukoliko večeras izgube, ozbiljno će dovesti u pitanje plasman u dalji tok takmičenja, što je za klub kakav je Mančester ravno katastrofi.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia