Alo!

Puštena jedna traka na vijaduktu kod Čačka

-

Saobraćaj preko vijadukta na obilaznici oko Čačka pušten je u ponedeljak po podne, po režimu naizmeničn­og propuštanj­a jednom kolovoznom trakom, nakon 15 dana od potpune obustave, izjavio je gradonačel­nik Čačka Milun Todorović. On je u izjavi za „Glas zapadne Srbije“podsetio da je do potpune obustave saobraćaja došlo zbog pucanja potpornih stubova.

„Tokom leta je uočena veća pukotina na stubu S16, projektant je uradio dodatne projekte, nažalost ne na vreme, kasnilo se sa tim dosta, a onda je domino-efektom došlo do pucanja stubova 14 i 15. Tada se krenulo u dodatnu sanaciju i zbog toga je došlo do obustavlja­nja kompletnog saobraćaja preko vijadukta. Za to vreme saobraćaj se odvijao centralnim gradskim ulicama, što je izazvalo veliku gužvu po gradu“, rekao je gradonačel­nik.

Todorović je istakao da je velikim angažovanj­em JP „Putevi Srbije“, izvođača „Puteva Čačak“i svih iz lokalne samouprave u najkraćem mogućem roku nadvožnjak uspešno saniran i osposoblje­n zasad u profilu jedne kolovozne trake, a do kraja meseca se očekuje da saobraćaj krene u obe kolovozne trake.

 ??  ?? Kraj radova do kraja meseca
Kraj radova do kraja meseca

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia