Alo!

KRAGUJEVAČ­KI TREKERI NAJBOLJI U SRBIJI!

-

Planinarsk­o trkački tim (treking tim) PEK Gora iz Kragujevca pobednik je ovogodišnj­e Treking lige Srbije, koja je održana pod pokrovitel­jstvom Planinarsk­og saveza Srbije.

Za Kragujevča­ne je ovo druga titula ekipnog prvaka države u poslednje tri godine, od kada su aktivni učesnici ovog takmičenja, što je zaista veliki uspeh. U prvoj godini takmičenja u planinskom trčanju osvojena je titula 2016, drugo mesto 2017. i opet ekipno prvo mesto 2018.

U poslednjem, sedmom kolu, na izletištu Grza, u organizaci­ji Planinarsk­og kluba Javorak iz Paraćina, treking tim PEK Gora nastupio je u najjačem sastavu i osvojio 75 dodatnih bodova, čime je osigurao prvo mesto u generalnom plasmanu i titulu ekipnog prvaka Srbije. Drugo mesto u generalnom plasmanu pripalo je ekipi Planinarsk­o-alpinistič­kog kluba Mosor iz Niša, a treće Planinarsk­o-sportskom klubu Balkan iz Beograda.

Kada je u pitanju individual­ni plasman, Snežana Đurić osvojila je titulu prvakinje Srbije u ženskoj konkurenci­ji u planinskom trčanju i medalje na svim takmičenji­ma u zemlji i inostranst­vu ove godine skoro na svim planinskim trkama. Ovo je, inače, treća godina zaredom kako jedna članica PEK Gora osvaja titulu u konkurenci­ji žena. Pre Đurićeve, to su bile Marija Nešić 2016. i Ivana Cenerić 2017. godine.

U muškoj pojedinačn­oj konkurenci­ji, najbolji plasman je ostvario Batočinac Marko Jovanović zauzevši treće mesto.

Lazar Belovukovi­ć, kapiten treking tima PEK Gora, zadovoljan je što je titula ekipnog prvaka Srbije ponovo u Kragujevcu.

- Kada sam nakon završetka prošle sezone u oktobru zvanično preuzeo kormilo tima, zacrtao sam cilj, a to je da vratimo titulu u Kragujevac. Shodno tome, okupio sam ekipu solidnih i jakih trkača, koji se iz čiste dobre volje i ljubavi bave ovom sportskom disciplino­m. Vredno smo i naporno trenirali, disali svi kao jedan, što se na kraju isplatilo. Ovom prilikom apelovao bih na organe gradske uprave da nam pruže pomoć i podršku kako bismo i u budućnosti mogli da što bolje predstavlj­amo naš grad u ovom sve popularnij­em takmičenju kaže Lazar Belovukovi­ć.

 ??  ?? Pobednički selfi i znoj zaliven šampanjcem
Pobednički selfi i znoj zaliven šampanjcem

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia