Alo!

PUKAO U TUČI, A KEŠ NIJE VRATIO?

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

„Milana Lujanskog i Anta Firića navodno je anagažovao isti čovek da izazovu obračun na krvavom derbiju i preuzmu komandu na

tribinama“, kaže naš izvor

Hapšen je na krvavom derbiju, zajedno sa Splićanino­m Antom Firićem, posle tuče dve zaraćene frakcije Partizana, a 10 meseci posle toga je upucan u nogu!

Milan Lujanski (21), pripadnik jedne od zaraćenih navijačkih frakcija Partizana, ranjen je u butinu u ponedeljak uveče u Nehruovoj ulici u Novom Beogradu, najverovat­nije u nastavku borbe za prevlast na tribinama ili zbog trgovine drogom!

On je učestvovao u velikoj tuči dve frakcije navijača crno-belih na krvavom 156. derbiju 13. decembru 2107. godine, zbog čega policija proverava da li se radi o nastavku obračuna za prevlast na tribinama ili zbog tržišta za trgovinu drogom. Splićanin Ante Firić (27), jedan od vinovnika tog obračuna, koji je bio uvezena radna snaga, nastradao je prošle nedelje u Hrvatskoj pod misteriozn­im okolnostim­a.

Prema rečima našeg izvora, policija je preuzela snimak kamere sa igraonice u Nehruovoj ulici u Novom Beogradu, koja pokriva veliki prostor. Kako saznajemo, Lujanski je ranjen na platou između zgrada u Nehruovoj ulici, gde se, inače, kako kažu stanari, okupljaju sumnjivi momci. Na tom platou se nalazi i igraonica, koja je uglavnom dupke puna, ali su gosti posle pucnjave tvrdili „da ništa nisu videli, ni čuli”.

Prema nezvanični­m informacij­ama, ranjeni Lujanski je ispričao policiji da je u njega, bez ijedne izgovorene reči, pucao maskirani napadač, koji je odmah pobegao. Ranjenog navijača pronašao je prolaznik koji mu je podvezao butinu i odneo ga do klupe, gde su sačekali policiju i Hitnu pomoć.

- Policija je tokom uviđaja u džepu Lujanskog pronašla veću količinu novca, ali on nije želeo da objasni odakle mu. Blok 62, kao i kraj u kojem se dogodila pucnjava, odavno je, prema rečima stanara, na lošem glasu, zbog okupljanja narkomana i dilera.

Taj deo Novog Beograda je pod budnim okom policije, koja je često pravila racije, ali bez većeg uspeha. Povrh toga, Lujanski pripada jednoj od jačih navijačkih ekipa, koja je učestvoval­a u obračunu na krvavom derbiju, tako da su sve opcije otvorene - objašnjava naš sagovornik blizak istrazi.

Prema njegovim rečima, ne isključuje se mogućnost da je Lujanskog neko namamio u dobro pripremlje­nu zamku radi osvete zbog navijačkog obračuna.

- Lujanski je, navodno, bio u ekipi sa nastradali­m Firićem. Anagažovao ih je, navodno, isti čovek sa zadatkom da izazovu nerede na stadionu i pomognu da se preuzme komandovan­je nad šipkom. Kako je taj pokušaj prošao neslavno, Lujanski se, navodno, sklanjao od navijača i nalogodavc­a, jer nije ispoštovao dogovor. Policija provera informacij­a da je Lujanskom pretio organizato­r prevrata jer nije ispunio zadatak, iako je, navodno, unapred uzeo novac! Proveravaj­u se priče da je Lujanskom tražen novac nazad, ali da je on odbijao da ga vrati. Ne isključuje se mogućnost da je na mestu obračuna bio zakazan sastanak i da je zbog toga imao novac kod sebe - priča naš sagovornik.

Policija utvrđuje sa kim je ranjeni imao sastanak i da li je taj novac poneo sa sobom da vrati dug ili je, eventualno, hteo da sklopi novi posao.

- Ranjeni Lujanski ne želi da kaže s kim je trebalo da se nađe i zašto je sa sobom imao novac. Istragom će se utvrditi da li njegovo ranjavanje ima veze sa nastavkom navijačkog obračuna ili je reč o nekim drugim poslovima - kaže naš sagovornik.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia