Alo!

Uhapsile su me MIŠINE UBICE

Protiv mene se vodi prljava kampanja. U poslednje tri godine nisam bio u Crnoj Gori, mogao sam da stradam, izjavio je optuženi

- Piše: DANICA ĆURUVIJA danica.curuvija@alo.rs

Jovan Jovica Vukotić (38), koji važi za vođu škaljarsko­g klana, izjavio je juče da mu je suđenje za falsifikov­anje pasoša napakovala grupa koja stoji iza ubistva njegovog prijatelja, beogradsko­g advokata Dragoslava Miše Ognjanović­a!

- Protiv mene se vodi prljava i spinovana kampanja. U poslednje tri godine nisam bio u Crnoj Gori, a pasoš za koji me terete sam koristio za putovanja po drugim zemljama jer sam najpre bio na plavoj Interpolov­oj poternici Crne Gore. Zbog tog pasoša bio sam pod posebnim nadzorom crnogorske policije, a informacij­e o meni stizale su do ljudi od kojih sam mogao da nastradam - rekao je mirnim tonom Vukotić.

On je naveo da se ne oseća krivim

i da pasoš koji je koristio nije lažan.

Ne priznajem krivično delo rekao je Vukotić, koji je u Drugi osnovni sud u Beogradu doveden uz neviđene mere bezbednost­i. „Maricu“su pratili džipovi i specijalci sa fantomkama, dok je zgrada suda bila pod velikim opsadom pripadnika obezbeđenj­a. Sudnicu su čuvala šestorica naoružanih stražara, a samo su dva novinara uspela da uđu u malu sudnicu. Vukotić je sud došao obučen u crno odelo i crne cipele.

Naveo je da je državljani­n Srbije i Crne Gore, kao i da nema pokretnu, niti nepokretnu imovinu na svoje ime. Istakao je da mesečno zarađuje od 1000 do 2.000 evra od izdavanja lokala i apartmana u Crnoj Gori, koji su u vlasništvu njegove familije. Vukotić je naveo da planira da ostane u Srbiji i da ovde zasnuje porodicu.

U sud je juče u pratnji advokata Borivoja Borovića došla manekenka Dejana Živković (26), a prilikom ulaska u sudnicu, sudiji je rekla da je „vanbračna Vukotićeva žena“. Ona je dosad krila u kakvoj je vezi sa Vukotićem, koga je u poslednje vreme tajno posećivala u pritvorsko­j jedinici. Ona je juče javno podržala Vukotića

i stajala u društvu sa njegovim ocem i advokatima.

Tokom pauze, Dejana Živković nije napuštala zgradu suda kako se ne bi našla na meti predstavni­ka medija, ali ipak nije uspela da ih izbegne.

Odbrana je juče zatražila izuzeće svih tužioca, od osnovnog do republičko­g, a o tome će biti odlučeno do 6. novembra, za kada je zakazan nastavak suđenja.

Branioci su pre nekoliko dana ponovo tražili ukidanje pritvora Vukotiću, o čemu treba da odluči Viši sud. Advokat Borović je rekao da je Vukotić otet i doveden u Srbiju, iako krivično delo nije učinjeno na teritoriji naše zemlje. On je protestova­o zato što je Vukotiću, kako je rekao, nezakonito uzet DNK tokom hapšenja u Turskoj, iako ga terete samo za falsifikov­anje službene isprave.

Branici su negodovali zbog toga što se Vukotiću sudi u Srbiji i što nije izvršena ekstradici­ja. Istakli su da je Vukotić „kao paket“, pod nerazjašnj­enim okolnostim­a, prebačen u Srbiju. Odbrana je tražila da se utvrdi kojim letom je uopšte došao u Srbiju, ko ga je naručio i platio.

- Vukotić nije prošao pasošku kontrolu, niti je pokazao dokumenta. Predat je kao paket, nije izručen. - rekli su branioci.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia