Alo!

DAĆE GA DEGENEK, KAO U SALCBURGU!

-

Liverpul-zvezda, sad i ko zna kad. Tako na večerašnji fudbalski duel u Ligi šampiona (21) gleda proslavlje­ni rukometaš Dragan Škrbić i zato neće da propusti taj, kako kaže, za njega specijalni događaj.

Bivši rukometni reprezenta­tivac i kapiten crveno-belih juče je doleteo iz Beograda u London, a odatle automobilo­m stigao u Liverpul.

- Za mene je ovo specijalan događaj. Oduvek sam želeo da gledam Liverpul na „Enfildu“, a sad još kad igra Zvezda... Ovo je istorijska prilika, možda se pruža jednom u životu, pa nisam želeo da je propustim ističe Škrbić.

 Idete li često na fudbalske utakmice?

- Ponekad gledam Barsu. Kad sam u Srbiji, koristim priliku da odem na stadion. Gledao sam poslednji večiti derbi.

 Prisustvo na „Enfildu“je samo po sebi doživljaj...

- Dugo sam živeo u Barseloni, trenirao na stadionu, pa sam mogao da vidim turiste koji obilaze „Kamp nou“. Sad se ja osećam tako pred obilazak „Enfilda“. Taj stadion je nešto iznad fudbala.

 Koliko može Zvezda u domu Liverpula?

- Fudbal je možda jedini sport u kojem bolja i skuplja ekipa

Dragutin J. Bužić

urednik

ne mora uvek da pobedi. Naravno, Liverpul je apsolutni favorit, shodno kvalitetu igrača, budžetu kluba, tradiciji, zbog toga što je domaćin, igraće pred punim tribinama... Ali ne bi bilo prvi put da se dogodi iznenađenj­e. Nadamo se tome, mada neće biti lako.

 Šta je iznenađenj­e? Možda 1:0 za Zvezdu?

- Iznenađenj­e je svaki pozitivan rezultat za Zvezdu, da li nerešen ili pobeda, svejedno. Samim ulaskom u Ligu šampiona, time što je nama navijačima priuštila mogućnost da je gledamo u ovakvim utakmicama, već je postigla veliki uspeh. Sve preko toga je ekstra dobitak. Svaki gol, svaki bod.

 Ko bi mogao da postigne taj gol večeras?

- Neko od štopera. Tokom prekida, kornera ili slobodnog udarca. Može to Degenek, kao u Salcburgu - poručuje Škrbić, misleći na drugi Zvezdin pogodak u Austriji pripisan Benu, koji je samo potvrdio gol defanzivca.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia