Alo!

Bata sprema ČISTKU!

- Piše: M. JANKOVIĆ sport@alo.rs

Ko ne može da izdrži pritisak igranja u Partizanu, neka pakuje kofere! Ovo je poruka koju je, ruku na srce - ne toliko eksplicitn­o, igračima saopštio Zoran Bata Mirković, trener crno-belih. On je govoreći uoči sutrašnjeg duela u Kupu protiv Zemuna poslao jasnu i glasnu poruku. - Nadam se reakciji igrača posle kikseva. Mi smo svi deo Partizana, oni su igrači Partizana, Partizan je veliki klub i to nosi pritisak sa sobom. Svako ko igra mora da nosi taj pritisak. A ako ne može da ga nosi, vrlo brzo ćemo se razići svi objasnio je Mirković.

Rak-rana crno-belih je neefikasno­st. To Mirković ne može, ali i ne želi da sakrije.

- Imamo problem sa realizacij­om i golovima, ali kao i u drugim segmentima, to je posao cele ekipe. Šanse moraju da se pripreme i realizuju, a generalno nismo tim koji traži „dubinu“i protivnici­ma je bez toga lakše da nas neutrališu. Radimo na tome objašnjava šef struke crno-belih.

Kiks protiv Spartaka u prethodnom kolu Superlige doneo je i ogromnih minus devet u odnosu na Crvenu zvezdu. - Situacija nije prijatna, čak je lošija nego pre dva meseca što se tiče bodovne razlike. Ne možemo da kalkulišem­o kad smo u minusu, već samo da igramo maksimalno. Za šta će to biti dovoljno i za koju poziciju, videćemo. Neke stvari ne zavisi od nas, moramo sebe da gledamo - tvrdi Mirković.

Što se tiče današnjeg duela, trener Partizana je jasan. - Igramo protiv dobre ekipe u ne baš dobrom momentu za nas. Imali smo falš korak u Kuli, sigurno očekivali pobedu, ali nismo je ostvarili i raspoložen­je nam nije na najvišem nivou. U Kupu nema popravke i potrebna je maksimalna koncentrac­ija. Zemun nije ista ekipa koju smo u avgustu pobedili sa 1:0. Sigurno da vide svoju šansu. Ovo je borba za trofej, i to kako za nas, tako i za njih

- objasnio je

Mirković.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia