Alo!

Evropa se budi

-

Alternativ­a za Nemačku je po poslednjim anketama druga po snazi i nastavlja da beleži rast, od čega zazire CDU. Marin le Pen, sa redizajnir­anim brendom, pod sloganom „Nacionalno okupljanje“traži nove birače i agituje o zajedničko­m nastupu na izborima za Evropski parlament. Pozitivne reakcije Le Penova je do sada dobila od Salvinija i njegove lige, holandskih i austrijski­h slobodara Gerta Vildersa i Štrahea. Uz pomenute su i Flamanski interes iz Belgije, Švedske demokrate, kao i mnoge druge srodne partije.

P obrojanim partijama logistiku podršku pruža i Stiven Benon, čovek koji je Trampa doveo na vlast. Benon koristi fondaciju „Pokret“za kontratežu uticaju Soroša. Iskustvo čoveka koji je na izborima porazio Hilari Klinton može biti veoma značajno u evropskoj praksi. Već pomenuti lideri evropske desnice prepoznati su kao nama naklonjeni, što pokazuje i poslednji primer dostupan našoj javnosti, a to je fotografij­a Matea Salvinija sa srpskom četničkom zastavom.

S vedok sam i učesnik dugogodišn­je saradnje brojnih nacionalis­ta širom Starog kontinenta. Evropska desnica podržava celovitost Srbije, poštuje srpske heroje. Odnos nacionalis­ta u Evropi prema Rusiji je iskren i prijateljs­ki poput našeg, za razliku od levih – liberala, koji Evropu vuku u konflikte sa Putinom.

B itno je da iskoristim­o uspon prijateljs­ke nam desnice, koji u Evropu neminovno dolazi. Jasno je da Evropa svoj spas traži na desnoj strani. Dokazani prijatelji našeg naroda zauzimaju ključne pozicije u svojim državama. Poput njih, vreme je da preuzmemo odgovornos­t i da nacionalna desnica u Srbiji sa margine pređe u sistem. Primeri iz Evrope pokazuju da su samo unutar sistema moguće promene. Desničari su na vlasti i u Rumuniji, u Bugarskoj desničarsk­a Ataka rukovodi sistemom odbrane, čak i u Grčkoj Siriza vlada uz podršku Nezavisnih Grka, čvrsto desne partije, koja kontroliše vojsku.

S rbija mora biti deo promena u Evropi kako bi održala korak sa globalnim tokovima.

Desnica u Evropi je nosilac tih promena, a to je i naš cilj u Srbiji.

D esnica je budućnost Evrope. Srpska desnica je budućnost Srbije.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia