Alo!

ZGRADU NISAM PLATIO 10, VEĆ ČETIRI MILIONA EVRA!

-

Povodom emisije „Panorama“na Televiziji Studio B, u kojoj je Dragan Vučićević, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista „Informer“, razotkrio način na koji tajkuni Šolak i Đilas peru novac i izvlače ga iz Srbije, oglasio se tajkun Dragan Šolak. On tvrdi da za zgradu Đilasove firme „Dajrekt medija“nije iskeširao 10, već četiri miliona evra, kao i da je pomenutu firmu kupio 2018. godine.

Šolak u saopštenju tvrdi da u povezivanj­u njega i Dragana Đilasa u srpskim medijima ništa nije tačno, ali zatim dodaje:

- Do sada se nisam oglašavao u javnosti, međutim, duboko sam povređen nakon neprekidne kampanje pune smišljenih senzaciona­lističkih, a netačnih informacij­a uperenih protiv mene i moje porodice. „Dajrekt medija“je kompanija koju je Dragan Đilas prodao 2014. godine. „United grupa“je tu kompaniju kupila 2018. godine u transparen­tnom procesu, u koji su imali uvid svi nadležni organi. Zgrada u kojoj je „Dajrekt medija“kupljena je na zakonit način i kroz uobičajenu proceduru. Kupovini je prethodila procena i odobren kredit poslovne banke. Cena je tržišno definisana i iznosi oko četiri, a ne 10 miliona evra, kako glavni urednik „Informera“uporno obmanjuje javnost - navodi Šolak.

On dalje navodi da „kao građanin Malte u toj zemlji ima razne poslovne inicijativ­e“.

- Tačno je da sa Jadrankom Drinić posedujem kompaniju, međutim, ta kompanija do sada nije imala nijedan evro poslovnog prometa. Priče o stotinama miliona su u potpunosti i zlonamerno izmišljene. Inače živim u Švajcarsko­j, gde sve svoje poreze redovno plaćam u skladu sa švajcarski­m zakonima - ističe Šolak. V. P.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia