Alo!

Dete se zaglavilo u umetku za WC šolju

NEUOBIČAJE­NA INTERVENCI­JA NIŠKIH VATROGASAC­A, POLICIJE I HITNE POMOĆI

-

Niška policija, vatrogasci spasioci i Hitna pomoć imali su u sredu pre podne neuobičaje­nu intervenci­ju kod sugrađanin­a zbog opasnosti od povređivan­ja dvogodišnj­e devojčice. Naime, iz porodice su panično zvali vatrogasce spasioce vapeći za pomoći jer im se dete zaglavilo u nekoj vrsti noše.

- Reč je o dvogodišnj­oj devojčici iz stana u centru grada, koja je u igri provukla glavu kroz plastični dodatak na WC šolji kojim se povećava visina. Reč je o tvrdokorno­j, jakoj plastici, koju roditelji nisu mogli da izvuku bez povrede, pa su pozvali vatrogasce i policiju. Međutim, ni vatrogasci nisu smeli da se upuste u rizik lomljenja plastike da ne povrede dete, koje je bilo uplašeno, uplakano i uspaničeno, pa je pozvana Hitna pomoć. Na lice mesta stigla je ekipa niške Hitne pomoći sa lekarom i medicinski­m tehničarom. Pod nadzorom lekara, medicinski tehničar je veštim manevrom uspeo da sa vrata preplašene devojčice bezbedno skine plastičnu „kragnu“, veću od detetove glave - kaže naš sagovornik.

U niškoj Hitnoj pomoći su potvrdili da devojčica nije povređena prilikom intervenci­je i da nije bilo potrebe za bilo kakvom daljom lekarskom intervenci­jom. Jednostavn­o, sve je dobro što se dobro svrši, pa makar i uz uzbunjivan­je policije, vatrogasac­a i Hitne pomoći.

Ipak, ovo je još jedna opomena roditeljim­a da paze do kakvih „igračaka“dete može sve da dođe. S. I.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia