Alo!

Beba progutala farbu, život joj ugrožen

- Piše: NEMANJA GAVRILOV nemanja.gavrilov@alo.rs

- Majka Samanta i ujak Danijel bili su u stanu kada je beba iznenada nestala. Kao u zemlju da je propala… Počeli su panično da je traže, a na kraju je ujak video njenu nogicu kako viri iz kante pune polikolora! Beba je u bolnici i jedva da je živa, molimo se za nju - kaže za „Alo!” S. H. (55), rođaka Danijele R., koja je u subotu upala u kantu punu polikolora.

Prema rečima rođaka, devojčica je bila gotovo mrtva kada su je majka i ujak pronašli. Hitno je prebačena na Institut za majku i dete u Novom Beogradu. Tragedija se dogodila u subotu oko 16 sati u ulici Mileve Marić Anštajn u Beogradu dok su devojčicin­a majka Samanta i njen brat krečili stan.

- Koliko smo čuli, dete je bilo u kolicima i spavalo je u stanu. Čuli smo različite verzije događaja, te da je majka u tom trenutku bila u hodniku, te da je pričala telefonom... Ono što sigurno znam jeste da su Samanta i njen brat bili u kuhinji i krečili, a dete je spavalo. Šta se tačno dogodilo, nije mi jasno, malecka Danijela, stara svega 15 meseci, sigurno je dopuzala do kante polikolora. Nagla se, najverovat­nije, preko nje i prevrnula pravo na glavu. Kada su videli da je nema, dete je maltene bilo mrtvo, nije disalo - priča rođaka S. H. dok briše suze.

Kako ona kaže, Samanta i njen brat su pokušali da daju detetu veštačko disanje, ali je to bilo bezuspešno.

- Samantin brat Danijel je video kroz prozor komšiju koji prolazi automobilo­m. Zgrabio je dete i istrčao napolje kako bi ga hitno odvezao u bolnicu, jer više nije davalo znake života. Primili su je odmah na Institut za majku i dete i bore joj se za život. Nagutala se polikolora, a lekari kažu da su joj oštećeni mozak i pluća… Pitanje je da li će preživeti. Verujte mi, plačem non-stop. Uzela sam krst Svete Petke i molim se neprekidno. Danijela je prelepo i živahno dete, pravi anđeo - kaže rođaka.

Danijelin deda R. A. kaže da ni sam ne zna šta se tačno dogodilo i da je dete video pola sata pre tragedije.

- Roditelji malecke se dobro drže, moraju da budu jaki. Beba je u kritičnom stanju i na aparatima je. Video sam Samantu i bebu 20 minuta pre toga, pričali smo. Otišao sam svojoj kući, a oni svojoj. Pola sata kasnije sam čuo da se nešto dogodilo s detetom, izašao sam da vidim šta se dešava i video komšiju kako Danijelu nosi u rukama i utrčavaju u auto - priča devojčicin deda.

Kako smo saznali, Samanta, osim Danijele, ima još dvoje dece, sina i ćerku. U stanu u kojem Samanta živi sa suprugom u trenutku nesreće su, navodno, bila i deca.

rođaka

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia