Alo!

Sveštenik spasava Srbe sa Zakintosa

-

Suđenje u Grčkoj zbog ubistva američkog turiste Bakarija Handersona na ostrvu Zakintos ulazi u finalnu fazu i očekuje se presuda. Kako saznajemo, saslušani su svedoci iz Srbije, među kojima je bio čak i sveštenik iz Beograda.

- Bili su ljudi koji imaju prijateljs­ke, profesiona­lne, ali i duhovne veze sa optuženima. Među njima je bio i sveštenik, koji je pričao o karakteru pojedinih optuženih i doprinosu mladića u njegovoj parohiji. U sudnici se pojavio i trener optuženih, koji su igrali u omladinsko­m timu Srbije, ali i direktor škole u kojoj su diplomiral­i - navodi grčki portal „pelop.gr“.

Nastavak suđenja je zakazan za danas, kada će optuženi dati završne reči, a uskoro se očekuje i presuda.

Među devetorico­m optuženih sedmorica su Srbi. Petorica su u pritvoru od hapšenja Nemanja Petrović (18), Stefan Stojanović (21), Dušan Ranković (33), Miloš Senić (25) i Miloš Ilić (18). Dvojica okrivljeni­h Srba, Nenad Jovanović i Siniša Petrović, brane se sa slobode. Među okrivljeni­ma je grčki barmen Jorgos Skijadopul­os, kao i Amir Omerdžić, Britanac poreklom iz BIH, koji je te noći radio u baru u kojem se dogodila nesreća. N. G.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia