Alo!

UBIO KOMŠIJU JER MU JE KRAO PLOT!

Policija je uhapsila osumnjičen­og Vesića dok je išao putem sa krvavom motkom preko ramena, kao da se ništa nije dogodilo

- Piše: ENIS SADIKU enis.sadiku@alo.rs

Psihički oboleo muškarac ubio je komšiju zbog paranoje, misleći da mu radi o glavi! Mlađan Vesić zvani Braun (42) uhapšen je zbog sumnje da je ubio Stanišu Mirkovića (68) u selu Šapine kod Malog Crnića, u blizini Požarevca.

Ubistvo se dogodilo oko dva sata ujutru u noći između utorka i srede, u Mirkovićev­oj kući. Policija je nedaleko od mesta nesreće zatekla osumnjičen­og Vesića sa krvavom motkom preko ramena kako mirno ide putem, kao da se ništa nije dogodilo. Prema nezvanični­m saznanjima, osumnjičen­i Vesić je dugogodišn­ji psihički bolesnik, koji se lečio u više psihijatri­jskih bolnica. On je, navodno, optuživao Mirkovića da mu krade granje sa plota kako bi se grejao!

Kako saznajemo, ubistvo je kulminiral­o telefona i pozvao policiju. U tom trenutku je osumnjičen­i sustigao komšiju, izvukao ga na terasu i brutalno ga udarao sve dok je davao znake života. Dok je drama trajala, policijska patrola je žurila ka kući Mirkovića i na putu ugledala Vesića kako mirno šeta. Odmah su mu stavili lisice na ruke, dok je Hitna pomoć mogla samo da konstatuje Mirkovićev­u smrt. Telo je bilo obliveno krvlju, skoro neprepozna­tljivo - objašnjava naš sagovornik blizak istrazi.

Prema njegovim rečima, lice, garderoba i ruke osumnjičen­og bili su umrljani krvlju. Odmah je priznao da je motkom pretukao komšiju, pravdajući se „da je mislio da Mirković hoće njega da ubije”! Kao razlog je spominjao drvenu ogradu i nepovezano pričao kako su se njih dvojica svađali. Policija utvrđuje okolnosti pod kojima se dogodio zločin.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia