Alo!

Federeru smetale loptice protiv Krajinović­a

-

Rodžer Federer umalo nije ispao u rodnom Bazelu od Filipa Krajinović­a, ali je Švajcarac našao izgovor za mučenje sa srpskim teniserom. Podsetimo, treći teniser sveta slavio je sa 6:2, 4:6, 6:4 i plasirao se u drugo kolo turnira kategorije 500.

- Bilo je 6:2, 3:1, mogao sam znatno ranije da završim meč, ali sam sebi zagorčao život. Nisam imao dobar servis, možda je to razlog. Ali ove loptice su potpuno drugačije nego na prethodnom turniru, na mastersu u Šangaju, više odskaču, sad se navikavam na njih. Prve runde su generalno nezgodne, nije vam garantovan­o da ćete pobediti - rekao je Švajcarac, uopšte se ne obazirući na činjenicu da se malo više mučio i zbog Filipove igre, koji je maltene bio ravnoprava­n do kraja.

- Drago mi je da sam prošao. Ovi su mečevi koje morate da dobijete. Ne teče uvek kao po loju, pobeda je izvojevana teško. Osećam se dobro, nije mi problem da igram u tri seta i zadovoljav­a me trenutna forma - ocenio je Federer, koji je pre neki dan otkrio da je tri meseca igrao pod povredom, od sezone na travi.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia