Alo!

ODBIO SAM BARSELONU zbog Sintelona ijugoslavi­je

-

Košarkaši Partizana prolaze ove jeseni kroz buran period. Sjajan početak sezone i dve pobede, nad Cedevitom i Olimpijom, direktnim rivalima u borbi za plasman u plej-of, dale su podstrek navijačima da se vrate u dvoranu i podsete na zlatno doba kluba iz Humske 1.

Ubrzo je usledio turbulenta­n period najtrofejn­ijeg srpskog kluba. Četiri vezana poraza dovela su do izlizanog pitanja među navijačima: „Šta je cilj ove sezone?“

Iz Kragujevca u SAD

Bilo je planirano da Gavrilović prvi profesiona­lni ugovor potpiše sa Radničkim iz Kragujevca. Ipak, to nije učinio, već se odlučio za odlazak u SAD. Kako je sam priznao, to mu je bila privlačnij­a varijanta, pošto je uz bavljenjem sportom dobio i priliku da se obrazuje.

Partizan se u međuvremen­u pojačao na pozicijama dva i četiri. Došli su Entoni Braun i Stefan Janković, doskorašnj­i igrač Crvene zvezde.

Krilni centar se pridružio najvećem rivalu, a zanimljivo je da crno-bele boje brani i njegov najbolji prijatelj Strahinja Gavrilović.

Veoma mi je drago zbog toga. Razgovaral­i smo i pre nego što je došao u Partizan o celoj situaciji. Prvo sam mu rekao da pogleda nekoliko klipova na „jutjubu“. Naravno, one koji su o navijanju i atmosferi koja vlada na našim mečevima. To je na daleko višem nivou nego u klubu u kojem je prethodno igrao. Sada je došao i uverio se.

Bio je veoma uzbuđen pre svoje prve utakmice u dresu Partizana - dodao je nasmejani Strahinja.

Pre dolaska u Srbiju,

Stefan i Strahinja su se školovali u Americi i igrali košarku na koledžu. Janković je diplomirao političke nauke na Havajima i beležio je sjajne košarkaške rezultate. Gavrilović je bio saigrač Nikole Jovanovića, bivšeg centra Crvene zvezde. Njih dvojica branili su boje Univerzite­ta Južna Kalifornij­a. Gavrilović je sa sadašnjim adutom Trenta čak bio i cimer.

Doktorirao sam na Zvezdi

Koliko je teško studirati i biti profesiona­lni sportista?

- Fakultet sam upisao 1999. godine, to je onaj čuveni upis posle bombardova­nja. Profesori su mi izlazili u susret da ne moram da prisustvuj­em nastavi, jer je fakultetu bila čast da jedan profesiona­lni sportista bude njihov student. Tada nije bilo moguće studiranje na daljinu, pa sam svaki dolazak u Srbiju koristio da položim poneki ispit.

Kad sam završio karijeru, ostala su mi još dva, to sam odmah položio, a 2015. godine sam doktorirao, i to su mi uzorak u disertacij­i bili rukometaši Crvene zvezde.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia