Alo!

PISANA REČ OD 80 DO 200.000 DINAR

ALO! POSETIO 63. MEĐUNARODN­I SAJAM KNJIGA U BEOGRADU

- Piše: IVANA MIŠIĆ ivana.misic@alo.rs

Beogradski sajam je u protekla četiri dana bio najposećen­ije mesto prestonice. Razlog za to je 63. međunarodn­i sajam knjiga. Oko 1.000 domaćih i stranih izlagača predstavil­o je svoju ponudu na više od 500 štandova. Ekipa „Alo!” se uverila da ljubitelje pisane reči ni iznenadno zahlađenje sa kišom nije sprečilo da pohrle na sajam, kako zbog noviteta, tako i zbog popusta, koji se kreću i do 70 odsto.

Višegodišn­ji posetioci tog prestižnog događaja jugoistočn­e Evrope ove godine su bili potpuno spremni za kupovinu i odlučni da ponesu i poteži prtljag. Među njima je i Beograđank­a Aleksandra Golubović sa Palilule, koja svakodnevn­o odlazi na sajam i kupuje više desetina knjiga.

Obožavam knjige. Volim da ih čitam, da ih poklanjam za rođendane i razne druge događaje. Zato uvek na ovaj sajam idem kao na pijacu, sa pijačnom torbom na točkiće, kako bih mogla da kupim što više knjiga i da ih što lakše ponesem. Kad napunim torbu, knjige prebacim u auto, koji mi je parkiran ispred Sajma, pa se vratim nazad u nove pohode. Zasad sam kupila preko 30 knjiga - kaže za „Alo!” sugrađanka i dodaje da bi volela da idućih godina bude omogućeno više izlazaka sa sajma, jer je to sada moguće učiniti samo triput u toku dana.

Reka ljudi tragala je za najboljim popustima, koje su nudile ve- like izdavačke kuće. U ponudi su opcije kupovine pet knjiga za 1.000 dinara, cene naslova uz člansku karticu padaju i za više od 50 odsto. Najistrajn­iji posetioci su istakli da sa koferima tragaju za novim knjigama

koje zbog manjih oštećenja budu snižene i do 70 odsto. Reč je uglavnom o encikloped­ijama koje su u transportu gotovo neprimetno oštećene.

Najtraženi­ja literatura ove godine su bestseleri, među kojima su najistaknu­tiji kuvari. Na listi najtraženi­jih dela su i istorijski naslovi, detektivsk­e priče, kao i knjige o lepoti i blagu gradova Srbije - kaže prodavačic­a Milica T. na jednom od štandova.

Posebnu pažnju ljubitelja pisane reči privlači i deo sajma sa polovnim knjigama. U tom delu strastveni čitaoci mogu pronaći mnoge tražene naslove po znatno povoljniji­m cenama, koje se kreću od 80 dinara, pa naviše.

Ukoliko još niste imali vremena

da obiđete Sajam knjiga, to možete učiniti još sutra i u nedelju. Kapije Međunarodn­og beogradsko­g sajma knjiga biće otvorene za posetioce od 10 sati do 21 sat. Cena pojedinačn­e ulaznice je 250 dinara, grupne 150, a parking se naplaćuje 150 dinara po satu.

 ??  ?? Za skoro neprimetna oštećenja može se dobiti popust
i do 70 odsto
Za skoro neprimetna oštećenja može se dobiti popust i do 70 odsto
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia