Alo!

Pao s krova dok je čekao bivšu devojku

Marko Nadlački iz Kikinde kaže da se posvađao s devojkom i da joj je zakazao sastanak na vrhu zgrade, gde su ranije gledali zvezde i ljubili se

- Piše: MIROSLAVA OBADIĆ redakcija@alo.rs

Marko Nadlački (15) iz Kikinde, koji je 16. septembra imao ludu sreću da preživi pad sa vrha devetospra­tnice, posle izlaska iz bolnice se šali na svoj račun i vedro poručuje da zbog ljubavi više nikada neće napraviti nijednu glupost, već da će sve probleme rešavati isključivo na zemlji!

Tinjedžer je pre deset dana stigao kući iz Instituta za zdravstven­u zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, a lekari su mu naredili strogo mirovanje i odmaranje. Desna ruka i noga su mu u gipsu, a on je vedar i nasmejan, kao da mu se ništa nije dogodilo. U ispovesti za „Alo!“Marko kaže da je ludom srećom preživeo skok sa visine od 30 metara i otkriva da nije imao nameru da skoči, već da se slučajno okliznuo i pao.

- Istina je da sam na vrh devetospra­tnice otišao zbog devojke koju sam puno voleo! Tog dana smo se posvađali. Sumnjao sam da me vara, a kasnije mi je i ona to rekla. Nisam imao nameru da skočim. Prvo sam nazvao brata oda tetke, a onda sam devojci javio da sam na vrhu zgrade. Hteo sam da popričamo na mestu gde smo ranije gledali zvezde i ljubili se. Rekla je da će doći za pet minuta. Iznenada su naišli neki ljudi sa lampama, njih dvojica ili trojica. Kada sam ih ugledao, uplašio sam se, bacio sam mobilni i bukvalno sam se samo okliznuo i pao sa zgrade - otkriva nam tinejdžer, čiji je život zauvek zapečatila neverovatn­a nezgoda sa srećnim završetkom.

- Pre mog pada, neki čovek mi je odozdo viknuo: „Skoči, biće ti lakše“! Ne znam ko je to bio. Ne sećam ni pada, ni leta, niti odlaska u kikindsku bolnicu. Znam samo da sam se probudio u Novom Sadu u bolnici - seća se Marko čudnih okolnosti u kojima se našao i kaže da Bog čuva hrabre i lude, jer je imao srećnu da padne na krov „mercedesa“.

Prvo što smo uočili kod Marka bio je njegov vedar duh, a on nam kroz smeh priča da je pratio sve šta su mediji objavljiva­li.

- Čitao sam sve što su novine pisale! Pa, šta da kažem... Posle svega znam da ću sve probleme, koje budem imao, ubuduće rešavati isključivo na zemlji! Viša sila me je spasla. Neće mi tako nešto više nikad pasti na pamet. Bivšu ljubav sam zaboravio, idemo dalje. Nikad više zbog ljubavi nijednu glupost neću uraditi - kaže tinejdžer, koga je ovaj događaj zauvek promenio.

Njegov otac Vojislav Nadlački (36) sa velikom brigom i ozbiljnošć­u gleda na događaj od pre mesec i po dana, koji je mogao da ima fatalan ishod.

- Nije mi baš najbolje kad se ponovo setim svega! Nije mi drago da se prisećam. Srećan sam kako se sve završilo i sad mu govorim: „Dobio si drugu šansu, gledaj i razmišljaj drugačije. Kad ti je teško i imaš problem, sačekaj, neka prođe neko vreme, udahni duboko i malo razmisli. Nemoj da srljaš, da se nerviraš, proći će. To što si uradio je velika glupost“, priča otac Vojislav, koji kaže da je sa sinom blizak i da imaju drugarski odnos.

Marko je morao da se ispiše iz srednje škole zato što neće moći da je pohađa dok se potpuno ne opravi.

- Neće stići da savlada gradivo, puno je vremena prošlo. Sledeće godine će nastaviti školu. Najviše povreda je zadobio na desnom laktu. Bio mu je smrskan u više delova. Doktori su rekli da će možda biti nekih problema prilikom rehabilita­cije. Nisu sigurni, ali možda će neke radne sposobnost­i biti dovedene u pitanje - navodi otac i dodaje da je Marko lagan kao pero i da je to bila olakšavaju­ća okolnosti prilikom pada.

 ??  ?? Sa vrha zgrade pao na krov automobila
Oporavlja se kod kuće: Marko sa ocem
Vojislavom
Sa vrha zgrade pao na krov automobila Oporavlja se kod kuće: Marko sa ocem Vojislavom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia