Alo!

GAGIĆ: Iz „Arene“krećemo ka Evroligi!

CRNO-BELI POSLE ČETIRI GODINE NA MESTU BOLNOG PORAZA

- Piše: L. JELIĆ sport@alo.rs

Posle četiri godine pauze, Partizan večeras ponovo igra u „Areni“! Crno-beli u petom kolu ABA lige dočekuju Zadar, i to u dvorani gde su padali mnogi evropski velikani, ali koju košarkaši iz Humske ne pamte po dobrom. Naime, strmoglavi pad najtrofejn­ijeg srpskog kluba počeo je upravo tamo, u polufinalu ABA lige 2014. godine, kada je čuvenom trojkom Nolana Smita s pola terena Cedevita eliminisal­a beogradski klub i ostavila ga bez Evrolige u koju se Partizan i dalje nije vratio.

Dvojica današnjih prvotimaca Partizana bili su deo ekipe 2014 Vanja Marinković i Đorđe Gagić. O tom meču, kao i o očekivanji­ma pred današnji meč, za „Alo!“govori centar Gagić.

- To je najteži poraz u mojoj karijeri. Tada nismo uspeli da osvojimo ABA ligu i da se plasiramo u Evroligu. Videlo se posle utakmice koliko nam je bilo teško. Niko nije mogao da sakrije suze. Mnogo mi je žao što je na taj način okončana dugogodišn­ja dominacija Partizana.

 Partizan nikako da se vrati na staze stare slave?

- Verujem da smo mi ta ekipa koja će vratiti Partizan u Evroligu! Mladi smo i potentni u svim segmentima igre. Imamo izraženu želju da pobeđujemo i ne vidim što ne bismo mogli da vratimo klub tamo gde i pripada, u sam vrh evropske košarke.

 U seriji ste od četiri poraza, da li osećate pritisak?

- Sigurno da je pritisak na nama. Iako Zadar još nije zabeležio pobedu, oni će rasterećen­ije ući u meč. Nemaju šta da izgube. Igraju protiv Partizana, a to je za njih veliki motiv za pobedu. Isti slučaj je bio s Krkom i Mornarom - zaključio je Gagić.

Slovenački i crnogorski timovi uspeli su da pobede Partizan, da li će to poći za rukom Zadranima, ostaje da vidimo. Partizanu je preko potrebna pobeda kako bi prekinuo crni niz od četiri vezana poraza, dok hrvatski tim pod rukovodstv­om novog trenera, Anta Nazora, traži prvu pobedu u sezoni.

 ??  ?? Suze posle meča sa Cedevitom
2014. Optimista: Đorđe Gagić
Suze posle meča sa Cedevitom 2014. Optimista: Đorđe Gagić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia