Alo!

Zivot, politika, sport

-

Stalno anketiram razne ljude - da ugasim ovu kolumnu, pitam ih? Ma kakvi, odgovaraju, malo im i ovo, hoće nazad emisiju. Ha-ha, kažem: „Ljudi, u penziji sam.“Ne prihvataju. Vole emisiju. Nije im jasno ni šta se dogodilo, događa ili dogodiće se, al’ vole. Traže još. Dobro, videćemo i po tom pitanju šta ćemo i kako ćemo. Idemo na brzi „skener“događaja u po rečenici.

D a Putina, evo, zamolimo da nam vojno oslobodi Kosovo, sa sve Kinezom, to je neizvodlji­vo. Mi nećemo potpisati priznanje Kosova, ali ni Rusi nam ga neće nikada osloboditi. Još ako Zapad ne dozvoli podelu, jebiga, šta da se radi. Tako je kako je. Bavićemo se u politici onim što možemo. Dakle, vladaće onaj ko dovede fabrike, zaposli, digne plate i penzije. Tu Vučić vodi. I to zadugo. Milošević je propao ekonomski, narod propao, a njegova klika se obogatila. Tu je bio kraj. Najveći štos što se sam Sloba nije obogatio. Nije imao ništa. Sve je laž, u vezi sa njim, da je imao lovu. Nije imao nikakvu lovu. Jeste ubijao političke protivnike, jeste pobio i neke svoje, ali lovu nije imao. I još bi vladao da ga ekonomski slom nije slomio. Čak je i istorijski neke stvari pogodio. Ali zalud.

B io sam u to doba vatreni radikal, raskidao sam prijateljs­tva i čak familijarn­e odnose i družio sam se samo sa svojima, svojom „sektom“- Vučić, Šešelj, Aca Četnik i to je to. I dan-danas su obe istorijske istine tačne - Milošević i tadašnji „mi“bili smo u pravu da komadanje Jugoslavij­e i kasnije Srbije nije zbog Miloševića, nego zbog vekova i istorije. Ali i DOS je bio u pravu da ćemo stradati uzalud i da ćemo propasti. DOS je podigao ekonomski zemlju, ali tu su stali. I počeli da rade sami za sebe. Opet, tačno je i to da je današnji standard još iz njihovog vremena. To su te plate. Ali šta ako je i Vučić u pravu da je 2012. bio bankrot pred vratima. Dakle, vrtlog, vrtoglavic­a, a? Krug je to. On nema ni početak, ni kraj. To je opet dobro za Vučića. Opet vodi na startu trke. To je pobeda 2022. A to je „vidimo se 2027“.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia