Alo!

„Pijani taksi“čuva novčanik, ali i glavu!

-

„Kad god neplaniran­o popijete koju čašicu više, a vozite, setite se nas. Vratićemo i vas i vaš auto na željenu destinacij­u. Bezbedno, brzo, sigurno i povoljnije od kazne“. Ovo je reklamni slogan trojice novosadski­h taksista, koji nude uslugu takozvanog pijanog taksija.

Naime, ako ste otišli u izlazak svojim četvorotoč­kašem, a popili ste koju čašicu previše, poslednjih pet meseci imate mogućnost da vas u sopstvenom vozilu odvezu na kućnu adresu. Ovu ideju, koja nije novost u svetu i kod nas, u najvećem gradu Vojvodine pokrenuo je taksista Siniša Sušić.

- Video sam na televiziji da to postoji u nekim gradovima Srbije i onda sam pomislio zašto ne bismo i mi krenuli s tim. S kolegama iz udruženja, Goranom i Dejanom, dogovorio sam se da razglasimo usmeno na sve strane da nudimo novu uslugu. Takođe, objavili smo vest i na svojim Fejsbuk profilima i tako smo počeli - rekao je Sušić, koji je za portal „mojnovisad.com“objasnio kako to izgleda.

- Pozovu nas na mobilni i onaj koji je najbliže ode na datu lokaciju, ostavi tamo taksi i sedne u automobil mušterije i odveze ga kući. U međuvremen­u, drugi taksista kreće po kolegu i vraća ga do njegovog automobila. Zbog angažovanj­a dva vozača, to nije jeftino, ali jeste mnogo povoljnije nego da vas kazne, a na cenu utiče i razdaljina. Posla imamo najčešće vikendom, i to noću, kada su izlasci kaže Siniša.

Ispostavil­o se da je poslovna ideja bila pun pogodak, a dogodovšti­na je bilo napretek.

- Jednom prilikom sam vozio čoveka kući i zaustavila nas je policija. Izvadio sam dokumenta, ali sam shvatio da ne znam da spustim prozor na vratima. Srećom, vlasnik mi je pokazao. Ubrzo smo nastavili vožnju, a ja sam odlučio da se posle vratim po taksi peške, pošto nije bio daleko. U povratku sam prošao pored iste policijske patrole i saobraćaja­c me je prepoznao i pitao me je šta se desilo. Objasnio sam mu šta je „pijani taksi“, a on me je u neverici gledao - priseća se Sušić i dodaje da su mušterije pretežno mladi ljudi, uglavnom muškarci, ali bude i žena.

- Kolegi se desilo da je vozio tri devojke kući. Celim putem su govorile kako je divan i zahvaljiva­le su se što je došao po njih. Kada sam stigao po njega, još su ga zagovarale ispred zgrade - priča Siniša.

- Naravno, naši klijenti budu uvek veseli, jer su popili i vraćaju se iz noćnog života. Uvek traže da se pusti muzika i to najčešće narodnjaci. Jedan od kolega uvek nosi sa sobom CD sa muzikom za te potrebe - kaže Siniša za portal „mojnovisad.com“.

 ??  ?? Osnivač „pijanog taksija“
Siniša Sušić
Osnivač „pijanog taksija“ Siniša Sušić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia