Alo!

Srpski trener svedok pakla!

Prvog aprila, Zoran Manojlović, trener angolskog 51 osoba dramu u Tunisu, gde je povređena čak proživeo

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Haos na meču afričke Lige šampiona, pravo je čudo da se nije dogodila tragedija. Na meču Esperance iz Tunisa i Prvog avgusta iz Angole (4:2) došlo je do nereda kada je povređena 51 osoba, a 12 uhapšeno.

Čak 13 osoba i 38 policajaca zadobilo je povrede i moralo je da bude hospitaliz­ovano. Bivši šampion Afrike se kvalifikov­ao u finale (ukupan rezultat 4:3), gde ga čeka egipatski Al Ahli.

Scene su bile strašne, stotine navijača su kamenovale policiju, koja je uzvratila suzavcem. Takođe, huligani su pobacali baklje na teren, jedan period utakmice je bio pod dimom, navijači ništa nisu mogli da vide.

Na klupi Prvog avgusta se nalazio naš trener Zoran Manojlović (56), koji je preživeo pakao.

- To nije bio fudbalski meč, bilo je kao u horor filmu. Topovski udari su pucali pored tribina, na terenu se našlo 20 navijača. Ono što se desilo bacilo je sramotu na afrički fudbal i nadam se da će ovdašnja kontinenta­lna federacija, kao i FIFA, reagovati i kazniti počinioce. Voleo bih da vidim da se počinioci kazne, jer to nije neka ligaška utakmica, već polufinala najvećeg klupskog takmičenja koje Afrika ima - rekao je vidno uznemireni Manojlović.

Utakmica se igrala na „Olimpijsko­m stadionu“u Radu, južnom predgrađu grada Tunis, na kojem se igra najveći broj međunarodn­ih utakmica.

Manojlović, inače, nije poznat po radu u Srbiji, već po angažmanu u Portugalu i Angoli. Počeo je još 2000. godine u Trofenseu kao pomoćnik, zatim je bio prvi trener. Potom je radio u nekim manjim portugalsk­im klubovima, a onda je 1. januara 2018. godine seo na klupu Prvog avgusta, šampiona Angole. U toj afričkoj državi je od 2015. godine.

Esperanca će na istom objektu ugostiti Al Ahli u prvom meču finala Lige šampiona. Al Ahli je ove sezone već igrao sa Esperancom, jednom je slavio, u gostima, dok je kod kuće igrao nerešeno u grupnoj fazi Lige šampiona.

 ??  ?? Čak 38 policajaca je povređeno Strašne scene viđene su na meču Esperanca Prvi avgust
Čak 38 policajaca je povređeno Strašne scene viđene su na meču Esperanca Prvi avgust

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia