Alo!

Osniva se novo udruženje „književnik­a“Srbije!

-

Udruženje književnik­a Srbije i Srpska akademija nauka i umetnosti odlučili su da je krajnje vreme za osnivanje novog udruženja „književnik­a“Srbije!

Kako se navodi u saopštenju UKS-A i SANU, „nakon sve češće pojave novokompon­ovanih i rijaliti likova koji izdaju razne brošure koje nazivaju knjigama“, krajnje je vreme da dotični dobiju svoje udruženje „književnik­a“Srbije.

- Pomama za takvim izdanjima, koja se, realno, nikako ne uklapaju u ono što se smatra književnoš­ću, dovela je do ideje da im odamo „počast“tako što ćemo im omogućiti da imaju svoje udruženje. To što smo u naziv stavili navodnike trebalo bi nešto da znači, ali se plašimo da armija kupaca njihovih „knjiga“ne ni shvatila o čemu se radi, pa u neko dogledno vreme nećemo ni pokušavati da im objasnimo. Uglavnom, eto im njihovo udruženje, a pružićemo im i punu podršku da dobiju svoj sajam „knjiga“, čisto da razgraniči­mo neke stvari. Verujemo da će nakon toga i na starom Sajmu knjiga biti manje gužve, te da će književnic­i bez navodnika moći da se predstavlj­aju ljubitelji­ma književnos­ti, takođe bez navodnika - ističe se između ostalog u saopštenju UKS-A i SANU.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia