Alo!

Vidić treći najbolji defanzivac Premijer lige!

-

Još jedno priznanje za Nemanju Vidića, legendu Mančester junajteda. Srpski štoper je u izboru renomirano­g fudbalskog časopisa „Četiri-četiri-dva“postavljen na treće mesto najboljih defanzivac­a Premijer lige, osnovane 1992.

Član generacije Junajteda koja se popela na krov Evrope, drugi kapiten stranac u istoriji „crvenih đavola“, dugo je sa Rijom Ferdinando­m (zauzeo prvo mesto na listi) činio bedem ispred gola. Za to vreme osvojio je pet titula u Premijer ligi, pomenutu Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, tri puta Liga kup. Na 301 utakmici postigao je 21 gol. Dok je on bio u timu, Mančester je primao 0,68 golova po utakmici. Kada je bio van ekipe, ta brojka je 1,20, što dovoljno govori koliko je značio timu. - Kada je Mančester osvojio tri titule zaredom, od 2007. do 2009. godine, primio je 27, 22 i 24 gola u 38 kola po sezoni. Golman Van der Sar takođe ima velike zasluge za tako nešto, ali da nije bilo Vidića i Ferdinanda, ne bi bilo tako. Bila je to sjajno uravnoteže­na kombinacij­a čeličnog i gracioznog centralnog beka - piše u tekstu.

Autor teksta je podsetio na reči menadžera Aleksa Fergusona. - Za koliko štopera možete reći da stvarno vole da igraju odbranu? Vidić je jedan od retkih, a gurao je glavu gde niko nije hteo nogu. A tek kakvo su mu uzbuđenje izazivali dueli jedan na jedan - rekao je Fergi.

U top 10 su još i Toni Adams, Marsel Desai, Sol Kembel, Jap Stam, Džejmi Karager, Vensan Kompani, Džon Teri i Ledli King.

 ??  ?? Čovek stena: Nemanja Vidić
Čovek stena: Nemanja Vidić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia