Alo!

UEFA nam otima Kosovo!

Zastava s mapom naše države, na kojoj je ispisana poruka „Nema predaje“, dospela na crnu listu „zbog rasizma“

- Piše: EKIPA ALO! sport@alo.rs

UEFA nastavlja teror nad Srbima i kao da vodi rat do istrebljen­ja!

Moćnici Evropske kuće fudbala dale su sebi za pravo da nam oduzmu pravo na isticanje zastave „Kosovo je Srbija“, koja se godinama nalazi na najistaknu­tijim delovima tribina na kojima su navijači Crvene zvezde, ali i Partizana.

Posle se u Nionu čude što „delije“i „grobari“na međunarodn­im utakmicama uzvikuju „UEFA, mafija!“.

Prema saznanjima do kojih je došao „telegraf.rs“, isticanje ove zastave će ubuduće biti tretirano kao „rasizam“, što tek govori o „silovanju pravde“koje sprovodi Evropska kuća fudbala. Kako ovaj portal navodi, povod za ovakvu skandalozn­u odluku su nedavna dešavanja sa utakmice Lige nacija u Podgorici, u kojoj je Srbija trijumfova­la sa 2:0. U jednom trenutku je na stadionu „Pod Goricom“došlo do sukoba na tribinama. Jedna grupa navijača iz Nikšića imala je zastavu „Nema predaje - Kosovo je Srbija“, zbog čega je izbila tuča. Navodno, baš zbog pritužbi iz Crne Gore i opisa nemilog događaja, UEFA je pred definitivn­om odlukom da ovaj transparen­t zabrani za sva vremena na utakmicama koje se igraju u njihovoj organizaci­ji.

Navijači Crne Gore, koji su se oglasili posle tuče u Podgorici, rekli su da tuča nije ispala zbog zastave „Kosovo je Srbija“, niti da su ih oduzeli od navijača iz Nikšića, grupe „Anagostum“, već da je sve izazvano što je deo te grupe dizao tri prsta i vikao „Mi smo Srbi“.

UEFA je nedavno rigorozno kaznila Rumune zbog toga što su njihovi navijači skandirali „Kosovo je Srbija“na meču protiv „orlova“u Bukureštu, ali sada će u problemu biti i bratske navijačke grupe iz Grčke i Rusije, koje redovno podržavaju svoje kolege isticanjem baš te zastave oko koje se vodi polemika. Jedno je sigurno - ni „delije“, ni „grobari“neće tako lako preći preko nove zabrane od strane UEFA, a to bi moglo da dovede do ozbiljnih kazni.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia