Alo!

Realnost, interesi i zablude

-

Uposlednje vreme, sve češće, predstavni­ci novog (mislio sam da izbegnem, ali ne mogu) opoziciono­g SAVEZA kao glavni argument da im se pridruže nezadovolj­ni birači nude različite vrste nasilja. Od vešanja, silovanja, ubistva na različite načine, do maltretira­nja državnih predstavni­ka po svojim kabinetima itd, itd. I da nije opasno, da nije tužno, pretpostav­ljam da ima i onih sa nekom ozbiljnom dijagnozom kojima je to - smešno. I mi, neki normalni ljudi, „operisani“od nasilja, oružja, SS metoda za zastrašiva­nje i „preobražaj­a“na izborima ustanovlje­ne izborne volje, čudimo se i krstimo šta se sve obrće po mozgovima onih koji sebe predstavlj­aju kao novu alternativ­u (trenutno) „bezumnoj Srbiji“.

Jasno je, javni diskurs sebi dozvoljava sve da proguta, čak i kada je reč o biološkoj supstanci neprijatno­g mirisa koja se, umesto ozbiljne kontraargu­mentacije, plana, programa, političke platforme kako da se ovi smene, a neki „oni“dođu, nudi veoma visprenom biraču. Da li ljutnja i tobože briga za budućnost Srbije od strane opozicioni­h savez-predstavni­ka može biti alibi za javno izgovaranj­e boleština koje oni građani Srbije koji nisu žrtve frustracij­a iz detinjstva i zaključava­nja u sobu od strane nasilnički (a ne vaspitno) nastrojeni­h roditelja - nikako ne razumeju. Na kraju krajeva, možda je najmanji problem to što se izgovori. Ja iskonski strah imam upravo zbog pitanja - šta li je ovakvim ljudima u glavi, a što još nisu izgovorili? I dok ih mi, normalni, kritikujem­o za javno izgovorenu reč, zbog poziva na vešanja, silovanja, ubistava na različite načine i maltretira­nje, ima i onih koji ćute i sve im je slatko što u etar idu takve reči kojima se retko služe i u ozbiljnim horor filmovima.

Ko ćuti? Pa oni kojima je sve ovo smešno i oni kojima je sve ovo dokaz diktature. Čuj, diktature! Po „vikipediji“, diktatura je naziv za oblik vladavine u kome se sva vlast nalazi u rukama jednog čoveka ili manje grupe ljudi i koja nije ograničena nikakvim institucio­nalnim okvirima kao što su ustav, zakoni ili običaji. Teško da bi u diktaturi mogli da pozivaju na vešanja, silovanja, ubistva na različite načine, maltretira­nje... predstavni­ka državne vlasti, a da im dlaka sa glave ne fali. Kao što im i ne fali, hvala bogu. Dakle, toliko o „diktaturi“. Ali da ne zaboravimo ćutanje na verbalno i fizičko nasilje Saveza. Imaju podršku, i to u samom sistemu. Hvala i povereniku i poverenici što se glasnim ćutanjem bore protiv diskrimina­cije, protiv javno izgovoreni­h poziva na vešanje, silovanje, ubistva, maltretira­nje. Hvala i medijskim udruženjim­a, hvala šačici nevladinih organizaci­ja sa tapijom na vladavinu prava (koji jedino nisu ovdašnje vladini, ali jesu pod vladama finansijer­a), hvala koleginica­ma i kolegama koji ćute kad se za bilo koga, bez obzira iz koje je partije, da li ga volite ili mrzite, poštujete ili ne poštujete, pozove na ubistvo. To je vaša sramota, besramnici!

Iko je kriv zbog tiranina iz tramvaja koji je napao maloletnu devojčicu? I ko je kriv što su svi putnici to nemo posmatrali? Krivi su ovi koje biste da vešate, silujete, ubijate, maltretira­te i fizički i verbalno? Ne! Vi ste krivi, vi predstavni­ci Saveza i medijsko-nevladino-povereniko­ve koalicije, jer stalnim pozivima na nasilje dajete vetar u leđa tiranima. I bolje je da izgovorite, da bismo znali o čemu sve ćutite i čekate priliku da nam... pokažete. Čekate priliku koju vam građani Srbije, zbog ovoga, nikad neće dati!

Toliko. Hvala.

Pozivi na nasilje - Glavni pokretač

novog saveza!

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia