Alo!

NEMA MESTA ZA NOĆ VEŠTICA U RS

i „Prošle godine je Ministarst­vo prosvete kulture navelo da ta manifestac­ija nije u skladu sa Zakonom o praznicima“, navode u lokalnim vrtićima

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Približava se Noć veštica, praznik koji se obeležava 31. oktobra, pre svega u SAD, Kanadi, Irskoj, Velikoj Britaniji, ali ne i Republici Srpskoj. Istina, poslednjeg dana u mesecu uveliko se pripremaju privatne proslave, ali kada je reč o vrtićima i školama, proslava neće biti.

Podsećanja radi, u prošlogodi­šnjem dopisu Ministarst­va prosvete i kulture RS, upućenom školskim i predškolsk­im ustanovama, navedeno je da ta manifestac­ija nije u skladu sa Zakonom o praznicima, a Jelena Kurtinović, direktorka banjalučko­g Centra za predškolsk­o vaspitanje i obrazovanj­e, navela je da taj „praznik nije u kalendaru aktivnosti vrtića“.

- Imamo novogodišn­ji maskenbal i tu se deca kostimiraj­u. Osim toga, postoji i jesenja svečanost, koja podrazumij­eva kostime s jesenjim plodovima i priredbu, ali nikako jesenju svečanost ne stavljamo u kontekst Noći veštica kaže Kurtinović­eva za „Nezavisne“i dodaje da je njihov stav onaj koji zastupa i Ministarst­vo.

S druge strane, Dragan Mrdić, predsednik Aktiva direktora osnovnih škola Hercegovin­e, kaže da se proslava tog praznika ne može zabraniti roditeljim­a, ali u sistemu obrazovanj­a to ne treba stavljati u kalendar aktivnosti.

 ?? www.alo.rs  Nedelja, 28. oktobar 2018. ??
www.alo.rs  Nedelja, 28. oktobar 2018.
 ??  ?? U vrtićima i školama u RS neće biti proslava
za Noć veštica
U vrtićima i školama u RS neće biti proslava za Noć veštica

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia