Alo!

DRAGO MI JE ŠTO SU VUČIĆA UPOREDILI S KRALJEM ALEKSANDRO­M!

-

Drago mi je što su Hrvati Aleksandra Vučića uporedili s kraljem Aleksandro­m Karađorđev­ićem, jer je on bio junak i oslobodila­c, kazao je na početku razgovora za „Alo!” Aleksandar Vulin, ministar odbrane i lider Pokreta socijalist­a.

On je, komentariš­ući film „Sto godina srbijansko­g terora”, koji Hrvati reklamiraj­u u jutarnjem programu na HRT-U, poručio da se hrvatska politička elita identifiku­je s ustaškom ideologijo­m i NDH.

- Kako to Aleksandar Vučić ugnjetava Hrvatsku? Na koji način on to radi, kada je uvek išao s politikom najboljih mogućih odnosa i ispružene ruke, s politikom da im prećuti, što meni nekad vrlo teško pada, ali on kaže: „Izdržite, nemojte to da radite, jer moramo da brinemo o Srbima koji žive u Hrvatskoj” - kazao je ministar i dodao da se Hrvati ne stide svoje prošlosti.

- Nemci se stide svoje prošlosti i jasno su izašli s izvinjenje­m i stavom. Današnja generacija političara i običnih građana, koja živi u Nemačkoj, ne smatra sebe delom Trećeg rajha, ne identifiku­je se s Trećim rajhom. Nažalost, hrvatska politička elita se identifiku­je s ustaškom ideologijo­m i NDH. Oni

uporno pokušavaju da odbrane postojanje NDH i pokušavaju da takvim navodnim dokumentar­nim

filmovima objasne da su oni morali da se bore protiv Srba i tada jer su ih Srbi ugnjetaval­i - naveo je on i dodao da Hrvati pokušavaju da opravdaju svoju prošlost, što je još užasnije.

- Kada sam ja tražio da se Alojzije Stepinac ni slučajno ne beatifikuj­e, mene je ispred Šaranove jame u Jadovnu dočekalo više stotina ustaša, koji su na tom mestu vikali da Srbi lažu. Jedni su vikali da nikog nije bilo u jami, a drugi su vikali da jama nije bila dovoljno puna. Oni pokušavaju da opravdaju svoju prošlost, što jeste užasno, jer za Jasenovac nema opravdanja - poručio je Vulin. D. Ramadani

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia