Alo!

DIVLJI ZAPAD U MALOM MOKROM LUGU: PUCAO U PLAFON DA UPLAŠI STANARE Mecima hteo da ISCEDI KIRIJU ZA ĆUMEZ!

- Piše: ENIS SADIKU enis.sadiku@alo.rs

Hteo sam da ih uplašim,

mesecima jer nisu platili

kiriju

Rodoljub R. (55) zvani Roćko uhapšen je posle pucnjave u svom ćumezu u Malom Mokrom Lugu kada je ispalio dva metka u plafon da bi bračni par sa četvoro dece naterao da se iseli zbog neplaćene kirije!

Kako saznajemo, osumnjičen­i Rodoljub je bio pod uticajem alkohola kada je posle svađe sa glavom porodice kojoj iznajmljuj­e sobičak ispalio dva metka u plafon. Uhapšen je u petak, oko 23 sata, a policajcim­a se pravdao da je želeo samo da ih uplaši i natera da odu iz njegove kuće jer mesecima nisu platili kiriju.

Policija po nalogu tužilaštva istražuje i drugu verziju događaja, po kojoj se on uplašio da će mu podstanari oteti kuću.

Meštani ovog dela Zvezdare juče uopšte nisu bili iznenađeni što je njihov komšija preveden, ali su bili iznenađeni zbog razloga.

- Roćkovi roditelji su pre 30 godina došli iz Crne Gore, kupili plac i napravili mu jedan sobičak govoreći mu da se za ostatak sam snađe. On se snalazio tako što je drugu sobicu izdavao - kažu komšije i dodaju da je u straćari živela romska porodica sa četvoro dece.

- Svi u kraju znamo da on ništa ne radi, tačnije, da posećuje tuđe kuće! Voli da popije i često je znao da zapuca iz pištolja. Sobičak je iznajmio porodici koja se bavi prosjačenj­em. Koliko znam, oni su mu uredno plaćali, ali ne bi me iznenadilo da je malo popio, pa je nešto umislio. Video sam te njegove podstanare kako se pakuju. Kad sam ih upitao: „Šta to bi?“, rekli su mi samo da nisu krivi i da su im se deca mnogo uplašila. Tvrdili su da su Roćku redovno davali novac za stanarinu - ispričao nam je komšija uhapšenog.

Da Roćko nije omiljen u kraju, svedoče i druge komšije, govoreći „da živi na račun drugih“.

- Roćko je pravi umetnik! Kod njega sve može… Ljudima koji su gradili kuće iznajmljiv­ao je svoju struju. Kvaka je u tome što ima dva veza sa bandera. Sav novac koji je tako zarađivao trošio je na alkohol, a za hranu se snalazio - rekao nam je drugi komšija.

Osumnjičen­om je određeno zadržavanj­e do 48 sati, posle čega će biti priveden u tužilaštvo na saslušanje.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia