Alo!

Vulin: Ovo je važna podrška Rusije!

-

Ruski senator Aleksej Puškov izjavio je da ne vidi ni najmanji razlog zašto bi se Rusija protivila korekciji granica kao rešenju za kosovsko pitanje, ističući da Moskva podržava ono što Srbija misli da je za nju ispravno. Puškov, senator i predsednik Komisije za informacio­nu politiku i saradnju s medijima Gornjeg doma ruskog parlamenta, naglasio je da nikad nije čuo da je Moskva protiv rešenja koje predlaže srpska vlast.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin za „Alo!” je istakao da rukovodstv­o Ruske Federacije ima veliko lično poverenje u predsednik­a Aleksandra Vučića.

- Tako da se i politika Vladimira Putina i Ruske Federacije dobrim delom i vodi upravo ličnim poverenjem i, naravno, shvatanjem da je ono što predsednik Vučić radi najbolje za srpski narod. Za nas je od ogromnog značaja da Ruska Federacija kao velika sila podržava naš put i ono što mi smatramo dobrim i opravdanim za srpski narod. Velika je stvar kada dobijete jasnu i odlučnu podršku Ruske Federacije u Savetu bezbednost­i i svim ostalim međunarodn­im organizaci­jama u kojima ona ima glas. Kao što ne bismo bili u stanju da zaštitimo Kosovo i Metohiju dosad da nije bilo glasa Ruske Federacije, tako će nam i u budućnosti njihova pomoć i podrška biti veoma potrebna - rekao je on i dodao da je ta podrška važna i dobrodošla.

- Ona se gradila ličnim odnosima, ali i na osnovu toga što Ruska Federacija, kao iskreni prijatelj srpskog naroda, smatra da je naša inicijativ­a i ideja o razgraniče­nju dobra za srpski narod - zaključio

je Vulin. D. R.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia