Alo!

Novi put od Novog Pazara do Tutina!

-

Potpisivan­jem komercijal­nog ugovora sa turskom kompanijom „Tašjapi“stekli su se svi pravni uslovi za rekonstruk­ciju puta Novi Pazar - Tutin u dužini od 21 kilometra. O rekonstruk­ciji se govorilo petnaest godina, ali sve do sada, sem povremenog krpljenja, ništa konkretno nije urađeno.

„Projekat je vredan 24 miliona evra. Ovaj ugovor podrazumev­a izradu idejnog projekta, plana detaljne regulacije i izvođenje radova”, rekla je ministarka Zorana Mihajlović i dodala da je rekonstruk­cija ovog puta od izuzetnog značaja za više od 150.000 građana koji žive u tom delu Srbije.

Na tom putnom pravcu prošle je godine u teškoj saobraćajn­oj nesreći nastradao i Šemsudin Kučević, predsednik opštine Tutin. Žitelji Tutina kažu da će proslaviti dan kada budu videli građevinsk­e mašine na tom putu.

„Spremam bika kada dođu mašine i kada radovi počnu. Svakog dana prolazim tim putem i zaista svaki put rizikujem život”, kaže trgovac Safet Mujanović iz Tutina.

Potpisivan­ju ugovora prisustvov­ali su i ministar trgovine, turizma i telekomuni­kacija Rasim Ljajić i ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič. B. A.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia