Alo!

Otac mu ubio majku, dedu i brata, a on je bio talac!

- Piše: NEMANJA GAVRILOV nemanja.gavrilov@alo.rs

Miloš M. (26) iz Futoga i M. M. (27) iz Veternika, kod Novog Sada, ranjeni su u pucnjavi na plaži Vok na Dunavu u obračunu dve kriminalne grupe, najverovat­nije zbog poslova sa drogom! Povređeni Miloš je pre 17 godina preživeo pravi horor, kada je njegov otac Dušan ubio njegovu majku, dedu i brata (4), dok je njega držao kao taoca!

Pucnjava se dogodila u nedelju oko 16 sati na čuvenoj plaži u Futogu, kada je nepoznata osoba, ili više njih, otvorila vatru na mladiće. Reč

je najverovat­nije o borbi za preuzimanj­e tržišta droge!

- Miloš je pogođen u noge, tako da ima višestruke povrede, dok je M. M. zadobio lakše povrede stomaka, jer ga je metak samo okrznuo. Policija traga za napadačima, a iste večeri su bili blokirani svi izlazi iz grada, a vozači proveravan­i. Prema nezvanični­m informacij­ama, reč je o obračunu

dve kriminalne grupe, a motiv su poslovi sa drogom - navodi naš izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo, ranjeni Miloš je doživeo tešku traumu 29. novembra 2001, kad mu je otac Dušan držao nož pod grlom, koristeći ga kao taoca u pregovorim­a s policijom, pošto mu je prethodno ubio majku, dedu i mlađeg brata Milana.

- Tragedija se dogodila u ulici Radeta Kondića u Futogu oko 19 sati, kada je Dušan u porodičnoj kući kuhinjskim nožem zaklao svog oca Dragonju (63), suprugu Sanju (35) i mlađeg sina Milana (4). Brojne posekotine su zadobili i njegova majka Olga i Miloš. Otac ga je tada četiri sata držao kao taoca, sve dok nije odlučio da se preda navodi naš sagovornik.

Zločin je počinio iz patološke ljubomore, jer je sumnjao da ga supruga vara i da mlađi sin Milan nije njegov.

- Pokolj se dogodio u delu kuće koji pripada Miloševom stricu Milanu. Tamo su se okupili da bi Dušan izgladio svađu sa suprugom Sanjom, ali je sve otišlo u pogrešnom pravcu. Udario je suprugu i tada je nastao haos. Kada je brat Milan pokušao da ga smiri, on ga je zajedno sa njegovom suprugom i ćerkom isterao napolje. Dušanova majka Olga je pokušala da zaštiti snaju, ali je i nju posekao, nakon čega je bosa, u spavaćici istrčala da traži pomoć. Oca Dragonju je usmrtio sa više uboda, kao i sina Milana navodi naš sagovornik i dodaje:

- Stigla je policija, a on se zabarikadi­rao u kući. Držao je sina Miloša kao taoca sa nožem pod grlom i satima pregovarao, sve dok nije odlučio da se preda. Kada su ga izveli, u sobi su zatekli iskasaplje­ne leševe. Njegov mlađi brat je ležao pored majčinih nogu, dok su stvari bile razbacane po dnevnoj sobi - kaže na kraju naš sagovornik, koji je insistirao na anonimnost­i.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia