Alo!

Detoks OD CIGARETA

-

Ako ste pušač ili bivši pušač, vaša pluća su vrlo verovatno puna toksina iz cigareta. Da biste ih iščistili, koristiće vam napitak napravljen od tri biljna snagatora - đumbira, luka i kur- kume.

Đumbir

Ovaj drevni začin od davnina se koristi zbog svojih isceljujuć­ih svojstava. Između ostalog, pomaže u eliminisan­ju suvišne sluzi u plućima.

Luk

Luk, kao i beli luk, ima antikancer­ogena svojstva, a odličan je borac i protiv brojnih malignih stanja. Posebno je delotvoran u sprečavanj­u raznih bolesti disajnog sistema.

Kurkuma

Kurkuma, ili indijski šafran, bogata je vitaminima i mineralima, a sadrži i superzdrav­e omega 3 masne kiseline. Ima antivirusn­a, antibakter­ijska i antikancer­ogena svojstva, pa svakako obogatite svakodnevn­u ishranu ovim začinom.

Za početak, dodajte ga napitku koji čisti pluća, a za koji vam treba:

400 g luka

1 l vode

400 g šećera (za zdraviju varijantu koristite med)

2 kašike kurkume koren đumbira veličine palca Priprema:

Vodi dodajte šećer, stavite na vatru i pustite da provri. Glavice luka isecite na četvrtine, raskomadaj­te koren đumbira i dodajte ih u zašećerenu vodu. Kad mešavina ponovo provri, dodajte kurkumu i smanjite vatru. Mešavina neka se kuva sve dok se količina vode ne smanji za pola. Zatim je procedite i ulijte u teglu. Kada se potpuno ohladi, stavite je u frižider i tamo je držite sve vreme. Uzmite dve kašike eliksira ujutru na prazan stomak i uveče dva sata posle obroka.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia