Alo!

BITKA ZA PRVO MESTO

- Bojan Vlajić, specijalni izveštač

Svi Novakovi navijači dočekuju poslednji masters u sezoni u odličnom raspoložen­ju. Đoković je na ovom turniru neprikosno­ven, skoro svi rekordi su njegovi, a on konstantno nastavlja da ih obara.

Naš as je teniser sa najviše titula u Parizu (4), najviše uzastopnih titula (3), najviše dobijenih mečeva (28) i, konačno, ima najviše uzastopno dobijenih mečeva (17). Kada smo njega pitali kako komentariš­e sve ove rekorde, rekao je da i ne zna za polovinu.

- Zaista ne pratim rekorde, nisam ni znao za nekoliko njih, ali novinari prate, pa od vas i saznam sve o tome. Smatram da čovek može da napreduje čitav život i zaista se trudim da tako bude. Mislim da ne postoje granice ukoliko se potrudite da ostvarite svoj cilj - rekao nam je Novak pre tri godine kada je i poslednji put podigao pehar na mastersu u Parizu.

Posle Sinsinatij­a, US Opena i Šangaja, Novak je u neverovatn­oj formi, neki kažu kao nekada, ali on smatra da još ima mesta za napredak. Mada se i u njegovoj igri vidi kako se forma popravlja, vidi se i kako ulazi na turnire, kako postepeno dodaje gas, postepeno lomi rivale i sve manje se umara. Ono što njegove fanove najviše raduje je činjenica da je sve manje „žutih minuta“u toku meča, sve manje kriza, a i kada se dese, Novak ih prevazilaz­i veoma lako, ponekad čak i neuočljivo za ljude sa strane, bez preteranog znojenja i nerviranja u tim trenucima.

Sve to nam daje za pravo da se nadamo najboljem mogućem ishodu na turniru koji je upravo počeo. Novak je slobodan u prvom kolu, dok ga u drugom

čeka Portugalac Žoao Souza, posle očekujemo dual sa Cicipasom, pa Dimitrovom, Federerom i na kraju sa Nadalom, koji nikada nije osvojio ovaj turnir.

Ukoliko Novak i ove godine osvoji Pariz, preuzeće prvo mesto na ATP listi od najvećeg rivala Rafaela Nadala, ali ni to mu ne garantuje kraj godine na prvoj poziciji. Za to ćemo morati da sačekamo završni masters u Londonu. Čeka nas najneizves­niji završetak sezone u

poslednjoj deceniji.

Naš as ima priliku da se vrati na tron. Đoković u drugom kolu danas (ne pre 19.30) igra protiv Souze

 ??  ?? Juriš na petu titulu u Parizu: Novak Đoković
Juriš na petu titulu u Parizu: Novak Đoković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia