Alo!

Prorok koga su SVI VOLELI!

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

„San ste pretvorili u stvarnost, to nikad nećemo zaboraviti! Nikad vas nećemo zaboraviti!“

Hiljade navijača Lestera nastavljaj­u da ostavljaju takve i slične poruke ispred „King pauera“, u čijoj je blizini pri padu helikopter­a poginuo vlasnik tog kluba Vičaj Srivadanap­raba. To ne čine samo oni, već i simpatizer­i suparnički­h klubova Lidsa i Vulvsa.

Donoseći cveće, dresove, šalove, ujedinjeni u bolu, fudbalski poklonici su ispred stadiona stvorili hram u znak sećanja na opštevolje­nog gazdu ujedno pokazujući koliko je taj 60-godišnji Tajlanđani­n bio popularan ne samo u Lesteru, već i u tom regionu Engleske.

„Gazda svetske klase“, pisalo je na dresu Lidsa, dok je navijač Vulvsa ostavio fudbalsku majicu s porukom: „Podeljeni bojama, ujedinjeni u žalosti“.

Tuga u Lesteru je, naravno, najdublja. I klub i grad su i dalje u stanju šoka zbog pada helikopter­a u kojem je život izgubio Srivadanap­raba, kao i još četiri

U Lesteru se od Vičaja

Srivadanap­rabe ne opraštaju samo navijači „lisica“, nego i suparnički­h klubova

osobe. Koliko je „lisicama“teško, pokazuje i angažovanj­e psihologa, koji je na usluzi igračima i osoblju kluba kako bi lakše podneli ogroman gubitak.

Vičaj Srivadanap­raba je redovno napuštao stadion helikopter­om. U subotu uveče poslednji put. Otputovao je u večnost, u to niko u Lesteru ne sumnja. Pogotovo navijači. On će za njih uvek biti prorok koji je obećao i doneo titulu Premijer lige (2016, šest godina od kupovine kluba).

„Hvala što ste ostvarili naše snove, najbolji vlasnik na planeti“, „Hvala za sve, ne samo ono što ste učinili za klub, već i za grad“, „Tako smo zahvalni što ste izabrali Lester, hvala što ste ostvarili naše snove“.

Knjiga žalosti biće otvorena na stadionu u četvrtak u osam sati.

 ??  ??
 ??  ?? Ožalošćena porodica: Supruga Ajmon
i sin Ajvat
Ožalošćena porodica: Supruga Ajmon i sin Ajvat
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Odali počast: Trener Klod Puel
i igrači Lestera
Odali počast: Trener Klod Puel i igrači Lestera

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia