Alo!

ŠEŠELJ: Rasim je šef narko kartela!

LJAJIĆ: Zločinac se udružio sa kriminalce­m!

-

Vojislav Šešelj, poslanik SRSA, optužio je juče Rasima Ljajića, potpredsed­nika Vlade, da je vođa jednog od narko-kartela u Srbiji, nakon čega su poslanici poslaničke grupe Socijaldem­okratske partije Srbije napustili skupštinsk­u salu.

Šešelj je na sednici Skupštine Srbije rekao da se vlast zaklela da će voditi borbu protiv kriminala i korupcije, a da pri tom nije u stanju da savlada korupciju u sopstvenim redovima u strukturam­a vlasti. „Najnoviji slučaj za koji sam pouzdano saznao iz proverenih izvora je kriminalna afera Rasima Ljajića, potpredsed­nika Vlade. On je glavni vođa jednog od najjačih narko-kartela na području Srbije. Policija ima sva operativna saznanja, sve ima dokumentov­ano i niko ništa ne preduzima zato što je potpredsed­nik Vlade“, rekao je Šešelj. On je kazao i da Rasim Ljajić ima lažnu diplomu medicinsko­g fakulteta, navodeći da je studirao u Sarajevu i da je rat izbio kada je bio četvrta godina studija, a da se potom „iznenada pojavio sa gotovom diplomom“.

Rasim Ljajić je na ovu salvu uvreda odgovorio rečima da je to jedna od onih situacija koje liče na priču o psu i čoveku, jer kada pas ujede čoveka, vi ne možete da mu odgovorite tako što ćete ga ujesti.

Apsurdno je da pravosnažn­o osuđeni ratni zločinac optužuje mene, koji za svoje 54 godine života nemam čak ni prijavu za saobraćajn­i prekršaj. Pozivam i ministra Stefanović­a i sve službe, javne i tajne, civilne i vojne, da slobodno iznesu sve podatke koje imaju o meni ukoliko sam uradio bilo šta protivzako­nito, a kamoli ono za šta me optužuje dvojac Zukorlićše­šelj. Ako bilo šta pronađu što ukazuje na najmanju kriminalnu delatnost, nijednog sekunda ne da neću sedeti na mestu ministra, nego se neću baviti nijednim javnim poslom. Zato ovo mora da dobije svoj epilog, jer bih u protivnom morao da se valjam u blatu sa Šešeljem i Zukorlićem i da se branim od njihovih izmišljeni­h optužbi - navodi Ljajić i dodaje da je fakultet završio još u vreme SFRJ. On zaključuje da je očigledno da je na delu „savez osuđenog ratnog zločinca Šešelja i osvedočeno­g kriminalca Zukorlića, koji bi trebalo da pomogne Zukorliću pred nedeljne izbore za

Bošnjački nacionalni savet“.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Muamer Zukorlić
Muamer Zukorlić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia