Alo!

Mališanu kompletno renovirana kuća

-

Maleni Damjan Čukarić iz metohijsko­g sela Velika Hoča, čije suze zbog ukradene krave nikoga nisu ostavile ravnodušni­m, poslednjih dana ne skida osmeh sa lica. Nakon pisanja „Alo!” i apela da se pomogne, dečaku ne samo da je kupljena krava već se i renovira kompletna kuća u kojoj živi sa porodicom, čime će biti rešeni problemi sa prokišnjav­anjem, vlagom i hladnoćom.

Krov je kompletno urađen, a dotrajali prozori i vrata zamenjeni su PVC stolarijom. U toku je stavljanje fasade na kući, a radi se postavljan­je lamperije, zatim gletovanje plafona i zidova i njihova priprema za krečenje.

Kako je „Alo!” već pisao, krov na porodičnoj kući malog Damjana bio je u toliko lošem stanju da su svi strahovali da će se urušiti čim padne prvi sneg. Duže vreme je i prokišnjav­ao, pa su, kako Čukarici navode, vanglice i šerpice morali da drže svuda po kući. Osim što su imali muke sa krovom, problem je stvarala i dotrajala stolarija, zbog čega je kuću, posebno zimi, kada je veoma hladno, bilo teško zagrejati. Međutim, takvim problemima sada je došao kraj. Ove zime, za razliku od prethodnih, u porodičnom domu malog Damjana, čija kuća sada ima novi krov, stolariju i fasadu, biće suvo i toplo. Sve to je razlog što trogodišnj­ak ovih dana ne skida osmeh.

Inače, dvorište Čukarića poslednjih dana je pravo gradilište. Vredan je i Damjan, koji je svojim kamiončiće­m „prevozi“cigle u želji da pomogne starijima i ubrza radove.

- Ovim je rešen ogroman problem koji smo imali. Presrećni smo! Zahvalni smo svima koji su nam pomogli. Novac za obnovu kuće obezbedila je Kancelarij­a za Kosovo i Metohiju, od koje smo prethodno dobili kravu. Od srca smo im zahvalni na svemu. Hvala i manastiru Visoki Dečani, ali i svima drugima koji su mislili

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia