Alo!

Trubač okrvavio ruke uoči robije!

- Piše: B. A. redakcija@alo.s

Poznati trubač iz Čajetine okrvavio je ruke uoči odlaska na robiju, pa je izvršio samoubistv­o! Borivoje Novaković (57) iz zlatiborsk­og sela Gostilje kod Čajetine ubio je u ponedeljak svog rođaka Dragoja Novakovića (67), policajca u penziji, na šumskom putu, a nekoliko minuta kasnije izvršio je samoubistv­o u svojoj kući.

Borivoje je sreo Dragoja na izlazu iz šume i pucao mu je u stomak iz prepravlje­nog pištolja. Teško povređeni policajac je pao i iskrvario, a Borivoje je otišao kući, gde je okončao svoj krvavi pir.

- Telo ubijenog Dragoja pronašao je meštanin i odmah pozvao policiju i komšije. Najpre se mislilo da je preminuo od srčanog udara, ali su lekari tokom reanimacij­e primetili krv i tada je postalo jasno da je ubijen. Dok je trajao uviđaj, začuo se pucanj iz pravca Borivojeve kuće. Policajci su otišli tamo i poznatog trubača zatekli u lokvi krvi, sa ranom od metka na glavi rekao je za „Alo!“izvor iz čajetinske policije.

Ubrzo je zaključeno da su Borivoje i Dragoje ubijeni tog dana biti sahrana.

Govorio je da je nevin i da ne treba da ide u zatvor. Miloševa porodica mu je sve oprostila. Više puta je rekao da će mu na dan kada bude trebalo da ide u zatvor biti sahrana. Jednom prilikom, kada je bio pijan, kazao je da će osim samoubistv­a uraditi još nešto, ali niko nije mogao da pretpostav­i šta mu je bilo u glavi i šta je planirao kaže jedan od meštana.

Komšije tvrde da su Borivoje i Dragoje bili u lošim odnosima i da su se često svađali. Prvi sukob dogodio se pre više godina, kada je nastradao Borivojev otac, čije je telo pronađeno u podnožju jedne stene.

Zapisnik o smrti je sačinio Dragoje, koji je bio policajac. Obavio je uviđaj i napisao da nema tragova nasilne smrti. Međutim, Borivoje se nije slagao s tim. Mislio je da je njegov otac ubijen i da Dragoje nekoga štiti. Sada nam je jasno šta su značile njegove pretnje da će uraditi još nešto - kaže meštanin tog zlatiborsk­og sela.

U zatvor je trebalo da ide u četvrtak, a pričao je da će mu tog dana biti sahrana meštani

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia