Alo!

PERSA UMRLA PRE DOLASKA HITNE!

-

Doktor Nebojša Stajić (47) iz Hitne medicinske pomoći u

Vranju, koji je bio osumnjičen za smrt pacijentki­nje Perse Stojanović (68) iz naselja Sobina, jer je pijan došao na intervenci­ju, oslobođen je svih optužbi u tom slučaju!

Osnovno javno tužilaštvo u

Vranju donelo je 19. oktobra rešenje u kojem se navodi da lekar nije odgovoran za smrt Perse Stojanović, iako je imao 1,22 promila alkohola u krvi, jer je utvrđeno da je žena preminula pre dolaska Hitne pomoći i njihove intervenci­je. Tužilaštvo je krajem aprila ove godine podiglo optužnicu protiv dr Stajića, ali je ovim rešenjem protiv njega odbacilo sve navode iz krivične prijave.

Nemili slučaj se dogodio u noći između 27. i 28. aprila, kada je Časlav Stojanović, pacijentki­njin suprug, telefonom pozvao Hitnu pomoć. Za nesrećnu ženu nije bilo spasa, a porodica preminule je optužila dežurnog lekara da je nesavesno postupio, jer je na intervenci­ju došao pijan i nije bio u stanju da joj pomogne. Alko-testom i laboratori­jskom analizom je utvrđeno da je lekar kobne noći imao 1,2 promila alkohola u krvi. On je ubrzo uhapšen zbog sumnje da pacijentki­nji nije ukazao pomoći, određeno mu je policijsko zadržavanj­e i pritvor do 30 dana. Međutim, daljom istragom je utvrđeno da nije odgovoran, jer je pacijentki­nja preminula pre dolaska lekarske ekipe.

Advokat Dragan Nikolić je izjavio da će kao branilac lekara podneti tužbu protiv države Srbije zbog neosnovano­g pritvora i duševne boli. V. P.

 ??  ??
 ??  ?? Persa Stojanović
Persa Stojanović
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia