Alo!

Mrtvaca optužili za krađu struje!

-

Osnovno tužilaštvo u Kosovskoj Mitrovici podiglo je optužnicu protiv B. F. zbog sumnje da je u junu 2017. počinio krađu struje, iako je mrtav već 13 godina! Nije poznato kako je tužilaštvo optužilo mrtvog čoveka, a zasad se samo zna da posle njegove smrti nije održana ostavinska rasprava, pa je poziv došao na njegovo ime.

- Pregledom službenih dokumenata, ispostavil­o se da je optuženi umro još 2005. godine. Kosovska policija je obavestila Osnovni sud u Mitrovici pismom da je optuženi ubijen 17. maja 2005. godine i priložila potvrdu o njegovoj smrti - kaže za „Alo!” izvor iz suda.

Tužilaštvo je u optužnici zatražilo da optuženi posle glavnog pretresa bude proglašen krivim i da bude kažnjen prema zakonu. Optužnici je prethodio krivični izveštaj Službe za distribuci­ju električne energije na Kosovu (KEDS) od 12. decembra 2017, u kojem se navodi „da je pokojnik počinio krivično delo krađe komunalnih usluga“. Pored toga, distribuci­ja je navela da je on odbio da potpiše zapisnik o neovlašćen­oj potrošnji struje!

Osnovni sud u Mitrovici pokrenuo je postupak protiv pokojnika i zakazao mu suđenje. Međutim, pretres je otkazan kada je stigla potvrda o smrti, a istog dana je obustavlje­n krivični postupak. B. A.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia