Alo!

KOJI JE NAJBOLJI NAČIN Lizing sk

- Piše: JELENA MITROVIĆ jelena.mitrovic@alo.rs

Bez obzira na platežnu sposobnost, malo koja porodica je u prilici da pazari auto za gotovinu. Stoga ako razmišljat­e o alternativ­i kada je reč o kupovini auta, preostaju vam dve opcije - finansijsk­i lizing ili kupovina automobila na kredit. Stručnjaci preporučuj­u da se okrenete kreditu jer su prednosti mnogostruk­e.

Nebojša Ivanović iz auto-kuće „Holliday” objasnio je za naš list zbog čega je bolje da date prednost kupovini auta na kredit naspram finansijsk­og lizinga ukoliko ste fizičko lice, odnosno ako planirate da nabavite automobil za sebe, a ne za kompaniju.

- Povoljnije kamate ako adekvatno odaberete banku, duži period finansiran­ja, neobavezno­st kasko osiguranja, manje dodatnih troškova obrade kredita u odnosu na lizing, mogućnost da odmah postanete vlasnik, ne morate da obezbedite učešće - sve su to razlozi zbog kojih će vam se isplatiti da uzm auto-kredit. Glavna prednost k povine na kredit jeste to što post je dinarski krediti bez učešća. Ip za kredite u evrima obavezan izn učešća je 30 odsto. Odobrenje k dita za fizička lica traje do dva dan a kada je reč o kupovini na lizin taj period je i do sedam dana. K lizing finansiran­ja, kupac koji kup je preko lizing kuće u obavezi je plaća procenitel­jsku kuću, koja izvršiti procenu vozila, što je dod ni trošak, a učešće je 30 odsto - ka on i dodaje da lizing kuće finansi ju vozila koja nisu starija od 20 godišta.

Po logici stvari, lizing kompan je vlasnik predmeta kupovine, pa bi trebalo da proveravaj­u vašu k ditnu sposobnost, ipak, lizing ku u našoj zemlji ipak će to učin kaže za „Alo!” Dušan Uzelac, dire tor portala „kamatica”.

- Ako se opredelite za kupovi na lizing, kompanija je vlasnik v zila dokle god ga ne otplatite. Kup vinom na kredit, na drugoj stra auto je odmah u vašem vlasništv

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia