Alo!

Mogao je da bude biljka!

- Pišu: V. ĐORĐEVIĆ - K. LAZAREVIĆ redakcija@alo.rs

Borba Darka Lazića se nastavlja! Darka su lekari, čim je primljen u bolnicu zbog ozbiljnih i teških povreda, uveli u veštačku komu i držali ga u takvom stanju do pre dva dana. U ponedeljak uveče pevača su probudili jer se njegovo stanje stabilizov­alo. Kako saznaje „Alo!“, on još ne može da govori jer ima tubus u ustima, ali čuje i može da reaguje.

Jedan od lekara otkrio je da je Darkovo stanje stabilno.

- Nisam ja operisao Darka, ali sam u timu lekara koji čine konzilijum. Njegova porodica nam je zabranila da dajemo bilo kakve informacij­e medijima. Darko je sada stabilno, pratimo njegovo stanje. Sada mogu da ga posećuju samo majka, otac, brat, žena i devojka - rekao je za „Alo!“jedan od pevačevih lekara.

Mama Branka, brat Dragan i tata Milan juče su kod Darka stigli u ranim jutarnjim časovima i videli su ga nakratko. Veoma su srećni jer nema pogoršanja i zbog prognoza lekara, nadaju se najboljem.

Jedan od lekara iz KBC Zemun koji leči Darka na odeljenju intenzivne nege objasnio je za „Alo!“kakvo je stanje bilo tokom ovih deset dana.

- Kada je Darko doveden u bolnicu, prve večeri smo samo gledali da prihvati aparat za disanje.

Drugi dan smo primetili da mu vrednosti kreatinina padaju i da mu je bubreg, sa strane gde se ugruvao, počeo da otkazuje. Trećeg dana smo videli da gubi krv i dobio je unutrašnje krvarenje. Tada je počela akcija prikupljan­ja krvi da bismo imali za operaciju i četvrtog dana mu je izvađena slezina. Da nismo imali krv, a da je mozak ostao bez krvi tokom operacije, Darko je mogao da bude biljka. Sve je na vreme odrađeno - otkrio je jedan od lekara iz zemunske bolnice.

Kako saznajemo, konzilijum razmatra kada bi mogli da mu operišu nogu. Sporno je stanje polomljeni­h rebara, a najveća briga lekara je kako da ga uvedu u anesteziju jer su mu pluća takođe povređena. Jedina operacija koju bi Darko mogao da ima je hirurška intervenci­ja na nozi, ali lekari misle da to neće biti moguće još desetak dana.

Iako su lekari izveli pevača iz kome, on još ima tubus u ustima, na aparatima je i ne može da govori

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia