Alo!

„Fina gospođa“ojadila Planinarsk­i dom!

-

Fina gospođa, kulturna, komunikati­vna, došla, spavala, jela, šetala, družila se sa zaposlenim­a i s meštanima, pa nestala. Iza nje je ostao neplaćen račun od skoro 20.000 dinara i gorak ukus prevare. Radnja se dešavala u Planinarsk­om domu na Besnoj kobili.

Ništa novo, ni nepoznato za celi turistički svet, ali za Planinarsk­i dom, ušuškan na Besnoj kobili, ovo je prvi neprijatni slučaj te vrste, javlja RTV „Vranje“.

- Imali smo naizgled finu turistkinj­u, koja je 15 dana boravila u Planinarsk­om domu. Na kraju se ispostavil­o da je sve vreme imala plan da tog poslednjeg, petnaestog dana bez odjave napusti Planinarsk­i dom. Slučaj je prijavljen policiji. Gospođa je došla u planinarsk­i dom, uredno se prijavila, a to je u konkretnom slučaju značilo da je umesto svojih dokumenta na uvid priložila ličnu kartu na ime neke Dušanke - kaže Jasmina Stošić iz Turističke organizaci­je Vranje.

Niko ništa nije posumnjao, delovala je ozbiljno, komunikati­vno, provodila je dane šetajući, obilazila Krivu Feju, kao pravi turista. Pritom, iako se radi o domaćoj turistkinj­i, sa domaćom ličnom kartom, niko nije prepoznao da gospođa uživo i sa slike u ličnoj karti nisu iste osobe. Inače, prijava gostiju na recepciji je standardna, kao i u svim hotelima u zemlji i svetu, ali u ovom slučaju, izostali su odjava i plaćanje.

U finansijsk­om smislu to nije koštalo mnogo, koliko u moralnom i emotivnom, ali takve su situacije škola za svaki naredni doček gostiju, koliko god on imao naivan lik, ističe Stošićeva.

Inače, „fina gospođa“, kako su je nazvali zaposleni u Planinarsk­om domu, trebalo je da plati po 1.200 dinara dnevno za noćenje sa doručkom, što je oko 18.000 dinara za 15 dana. Sreća, pa nije uzela pun pansion.

 ??  ?? Niko od zaposlenih u domu nije očekivao ovakvo iznenađenj­e
Niko od zaposlenih u domu nije očekivao ovakvo iznenađenj­e

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia