Alo!

ČETVORO POVREĐENIH U EKSPLOZIJI CEVI U SILOSU Radnici hteli da skaču u Dunav!

DRAMA KOD SOMBORA:

- Piše: MIROSLAVA OBADIĆ redakcija@alo.rs

Četiri radnika su povređena, još 11 ih je bilo u smeni, a neki su u trenutku eksplozije čak pomišljali da skaču u Dunav! U eksploziji mašinske stanice pri silosu u Luci Dunav u Bogojevu kod Sombora povređena su četiri radnika, a oštećeni su prozori, kilometri cevi za elevaciju i deo krova silosa kapaciteta 30.000 tona, dok roba smeštena u silosu nije oštećena.

Eksplozija se dogodila juče oko 9 sati u mašinskoj stanici pri silosu Luke Dunav u Bogojevu, dok su radnici obavljali remont sistema elevacija. Posle prve eksplozije usledila je lančana reakcija i odjeknulo je još nekoliko eksplozija, u kojima su razbijeni prozori na silosu.

Kako nezvanično saznajemo, u eksploziji su teško povređeni Jovan Eror i Slobodan Jovičić, radnici luke, dok su još dvojica radnika zadobila opekotine i upućeni su na kućno lečenje. Eror i Jovičić su zbrinuti u Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“u Somboru i nisu životno ugroženi.

Kako je izjavio dr Darko Kosanović, hirurg i pomoćnik direktora Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“u Somboru, jedan radnik ima povredu kičme, a drugi nagnječenj­e grudnog koša.

Uviđaj je u toku i zvaničnih informacij­a nema, dok direktor Luke Dunav Duško Radulović nije mogao da kaže šta je uzrok eksplozije.

- Znamo da je eksplozija nastupila na elevatoru u toku popravke. Verovatno se zapalila prašina, koja je izazvala lančanu reakciju. Na sreću, nema žrtava, jer su radnici koji su bili prisutni u toku eksplozije imali zaštitnu opremu na sebi i prijavljen­e radne naloge. Odmah posle eksplozije došla je Hitna pomoć, a kasnije i policija i vatrogasci - kaže direktor Duško Radulović.

Radnica koju smo juče zatekli u silosu rekla nam je da su bili u velikoj panici.

- U momentu eksplozije nije bilo prijema, niti otprema robe. Četiri radnika su popravljal­a cevi u mašinskoj kući, kada je odjeknula eksplozija, dok nas je u silosu bilo još 11 u smeni. Hteli smo od straha da skačemo u Dunav! Bilo je strašno, ja sam bila spremna da skočim u reku, ali sam u poslednjem trenutku odustala. Sreća da imamo automatski sistem, koji isključuje struju u trenutku neke nezgode. Nastupila je kompletna defektaža celog sistema, ali će se tek utvrđivati šta je uništeno rekla nam je žena, koja je insistiral­a na anonimnost­i.

U silosu je bila inspekcija, koja je posle kontrole potvrdila da je sve kako treba i da radnici mogu da se vrate na posao.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Duško Radulović, direktor Luke Dunav
Duško Radulović, direktor Luke Dunav
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia